Vučić: Koga briga za diplomu, bitno je znanje

Izvor: NoviMagazin.rs, 24.Feb.2020, 19:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Koga briga za diplomu, bitno je znanje

Predsednik Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić izjavio je danas da je za SNS u predizbornoj kampanji "važno da govori ljudima o unapređenju našeg obrazovanja, kako državnog tako i privatnog, da nam ne budu privatni univerziteti mesta gde se lako dobija diploma".

Vučić je na početku sednice Glavnog odbora SNS koja se održava u Kombank dvorani rekao "koga briga za diplomu, bitno je znanje", kao i da je za budućnost Srbije važno dualno obrazovanje, >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << koje može da obezbedi kadrove kakvi su potrebni tržištu rada.

"Gradimo više nego ikada. Nije pitanje imamo li mašina, a imamo ih sve manje, već imamo li dovoljno radnika, a nemamo ih dovoljno. Najbrže napreduje (gradilište) "Dedinje 2", zato što tamo rade strani radnici. Jedni iz Turske, kažu mi stižu novi iz Indije. Svuda se mučimo, nema dovoljno srpskih radnika. Nemamo dovoljno zanatlija, nemamo dovoljno ljudi koji mogu da rade, to ćemo morati da menjamo", kazao je Vučić.

On je rekao da u predizbornu kampanju SNS "neće ići sa predlozima za lenčarenje".

"Nije politika SNS ne radite nedeljom, subotom, petkom, četvrtkom", rekao je Vučić i dodao da je njegov predlog biračima da "rade što više mogu".

Vučić je rekao da predizborna politika SNS mora da bude da ljudima kaže "imali ste poverenje u nas u najtežim trenucima, pokazali smo da možemo da nas izvučemo iz krize, sada u krizi nismo".

"O kakvoj budućnosti govorimo a u 80 odsto mesta u Srbiji nemamo kanalizaciju", kazao je Vučić i dodao da za poboljšanje tih uslova ima novca.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.