Vučić: Država neće zaboraviti Srbe na Kosovu

Izvor: Studio B, 07.Jan.2014, 01:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Država neće zaboraviti Srbe na Kosovu

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u Gračanici da država neće zaboraviti Srbe na Kosovu i poručio Albancima da Srbi žele mir, da razgovaraju i pregovaraju.

"Ne znam šta bi drugo radili, ne znam šta je bolje od razgovora i pregovora. Ma kako teški oni bili, ma kako bolni oni bili za svakoga od nas, mi cemo i ubuduće uvek želeti da razgovaramo", kazao je Vučić novinarima posle božićne liturgije.   

Vučić je rekao da želi Srbima >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << sa Kosova i Metohije, ali i Srbima u Hrvatskoj, Republici Srpskoj, Crnoj Gori i Makedoniji i na svakom drugom mestu da poruči da Srbija sa svima gradi dobre odnose i da srpska država nije ni mala ni slaba, niti za potcenjivanje.   

On je kazao da za razliku od drugih, Srbija nikome ne preti i da ne dobija političke poene tako što maše ratničkim zastavama i oružjem. 

"Nama je potreban mir, blagostanje i mnogo više radnih mesta. Ono o čemu ćemo danas ovde ja i ministar odbrane (Nebojša) Rodić i (Aleksandar) Vulin i predsednici srpskih opština razgovarati sa vladikom Teodosijem je to kako da obezbedimo što više radnih mesta za naše ljude koji žive na Kosovu i Metohiji. Kako da konačno završimo bolnicu u Gračanici, kako da podstaknemo poljoprivrednu proizvodnju i da napravimo odeljenje Poljoprivrednog fakulteta u Gračanici", rekao je on.   

On je rekao da želi da se zahvali Srbima na Kosovu i Metohiji koji opstaju uprkos teškom životu i svim problemima, pokušajima mnogih da ih sklone sa njihovih ognjišta, i uprkos zabranama da posete crkve i grobove predaka. 

"I danas položaj srpskog naroda nije nimalo lak, od lupanja ćiriličnih table u Vukovaru, kao da svakog Srbina čekićem lupaju u glavu kad to učine, do onog sinoć kamenovanja autobusa i histericne mržnje koju ste mogli da vidite u Đakovici", kazao je Vučić i dodao da na to Srbija reagujemo mirno i uzdržano.   

Božićnu liturgiju u manastiru Gračanica služio je episkop raško-prizrenski i kosovsko-metohijski Teodosije, a osim Vučića liturgiji su prisustvovali i ministri Nebojša Roduić i Aleksandar Vulin, predsednici svih srpskih opština i lokalni funkcioneri Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Srbije na Kosovu i Metohiji.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.