Vučić: Datum ako se usaglasi plan primene sporazuma

Izvor: Vesti-online.com, 17.Maj.2013, 16:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Datum ako se usaglasi plan primene sporazuma

Ukoliko bude usaglašen plan primene briselskog sporazuma Beograda i Prištine neće biti dileme o tome da li Srbija u junu dobija datum za početak pregovora sa EU, izjavio je prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić.

Uskoro opet sastanak i sa predstavnicima Srba sa Kosova  

Aleksandar Vučić je rekao da će o tome biti reči na sastanku sa šefom nemačke diplomatije Gidom Vesterveleom, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << koji dolazi u Beograd u nedelju, 19. maja.

 

"Očekujem da ako implementacioni sporazum bude usaglašen, više neće biti dileme o datumu početka pregovora i mislim da će nam to saopštiti Vestervele", rekao je Vučić i najavio da će se u naredna tri dana sastati i sa predstavnicima Srba sa Kosova.

"Nama je bitno da bude potvrđeno da se Srbima garantuje državljavnstvo Srbije i da oni sa našim dokumentima mogu da izađu" na lokalne izbore koji treba da budu održani kraja godine, rekao je Vučića i dodao da očekuje da će biti otvoren prostor za dolazak novih investicija u zemlji i otvaranje novih radnih mest ako Srbija dobije datum za početak pregovora. 

 

Vučić je kazao da je jedan od glavnih ciljeva Vlade zapošljavanje mladih, a mera koja će tome doprineti je i dolazak kompanija iz IT sektora iz SAD, arapskih zemalja i EU. On je najavio da će biti pojednostavljene procedure koje su potrebne da bi se u Srbiji dobio ili započeo bilo koji posao, kao i skorootvaranje kancelarije za brze odgovore.

"Sve birokratske procedure kojima je neko uzimao za sebe mito a otežavao ulaganje investitorima svešćemo na najmanju moguću meru", rekao je Vučić.

 

Premijer Srbije Ivica Dačić je takođe rekao da je Srbiji za dobijanje datuma za početak pregovora sa EU neophodno da se postigne plan o primeni briselskog sporazum.

  Dačić: Ne očekujem nove uslove od Vestervelea

Dačić smatra da od posete nemačkog ministra spoljnih poslova Gida Vestervelea ne očekuje nove uslove u približavnju EU, već ohrabrenje.

 

- Poseta Vestervelea je veoma važna zato što dolazi uoči odlučivanja u Bundestagu o tome da li će Nemačka podržati da Srbija u junu dobije datum za početak pregovora, rekao je Dačić i dodao da posetu Vestervelea doživljava kao ohrabrenje i najavio dolazak u Beogradu britanskog ministra spoljnih poslova Vilijama Hejga 30. maja.

"Biće još takvih poseta narednih dana", kazao je Dačić i dodao da EU želi da se uveri da će sporazum Beograda i Prištine biti sproveden u praksi i da neće ostati "mrtvo slovo na papiru" ako se Srbiji da datum.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Vučić: Datum ako se usaglasi plan primene sporazuma

Izvor: Nezavisne Novine, 17.Maj.2013

BEOGRAD - Prvi potpredsjednik Vlade Aleksandar Vučić rekao je danas da ukoliko bude usaglašen plan primjene briselskog sporazuma Beograda i Prištine neće biti dileme o tome da li Srbija u junu dobija datum za početak pregovora sa EU.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.