Vlada povukla nacrt Zakona o radu

Izvor: Blic, 20.Jan.2014, 16:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada povukla nacrt Zakona o radu

Novi predlog Zakona, o kojem se u poslednje vreme toliko polemisalo, nakon javne rasprave neće stići do skupštine. Nacrt je povučen posle današnjeg sastanka Socijalno-ekonomskog saveta (SES), kojem su prisustvovali premijer Ivica Dačić i vicepremijer Aleksandar Vučić.

Kako sada stvari stoje, biće formirana nova radna grupa koja će raditi na predlozima za izmene zakona o radu, odlučeno je na sastanku.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Dačić i Vučić su se danas dogovorili sa članovima Kolegijuma SES-a da se sva sporna pitanja vezana za zakone o radu, privatizaciji i stečaju rešavaju putem socijalnog dijaloga između Vlade, sindikata i poslodavaca.

Sa članovima Kolegijuma koji čine i Ljubisav Orbović, Branislav Čanak i Nebojša Atanacković zaključeno je da se formira zajednički tim koji će da razmatra novi nacrt, a kad se dogovor postigne, takav predlog će ući u vladinu i skupštinsku proceduru.

Dogovoreno je i da se na narednoj sednici SES-a raspravlja o predloženim rešenjima zakona o privatizaciji, i o stečaju, saopšteno je iz Vlade.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zajednički tim za nacrt zakona o radu

Izvor: RTV Pink, 20.Jan.2014

. . . Predsednik i prvi potpredsednik Vlade Srbije Ivica Dačić i Aleksandar Vučić dogovorili su se danas sa članovima Kolegijuma Socijalno-ekonomskog saveta da se sva sporna pitanja vezana za zakone o radu, privatizaciji i stečaju rešavaju putem socijalnog dijaloga između Vlade, sindikata i poslodavaca.

Nastavak na RTV Pink...

Formiraće se tim za nacrt zakona o radu

Izvor: NTV.rs, 20.Jan.2014

Predsednik i prvi potpredsednik Vlade Srbije Ivica Dačić i Aleksandar Vučić dogovorili su se danas sa članovima Kolegijuma Socijalno-ekonomskog saveta da se sva sporna pitanja vezana za zakone o radu, privatizaciji i stečaju rešavaju putem socijalnog dijaloga između Vlade, sindikata i poslodavaca.. U...

Nastavak na NTV.rs...

Nacrt izmena Zakona o radu ne postoji

Izvor: Danas, 20.Jan.2014

Na kolegijumu Socijalno-ekonomskog saveta juče je odlučeno da u postojećem obliku nacrt Zakona o izmenama Zakona o radu neće ići u Narodnu skupštinu.

Nastavak na Danas...

Čanak: Štrajk će se ipak održati

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Jan.2014, 15:50

Bez obzira na zaključak kolegijuma Socijalnoekonomskog saveta da će nacrt izmena Zakona o radu biti povučen na doradu, dva najveća srpska sindikata odlučila su da, ipak u četvrtak održe štrajk upozorenja. S druge strane, poslodavci najavljuju da će prikom izrade novog Zakona insistirati na još...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.