Vlada Srbije usvojila predlog promene dela Ustava o pravosudju

Izvor: Beta, 03.Dec.2020, 19:47

Vlada Srbije usvojila predlog promene dela Ustava o pravosudju

Vlada Srbije je na današnjoj sednici usvojila predlog za promenu Ustava Srbije u delu koji se odnosi na sudove i javna tužilaštva, kao i drugih s tim povezanih delova najvišeg opšteg pravnog akta.Vlada je saopštila da su time ona i Ministarstvo pravde "potvrdili čvrstu opredeljenost u sprovodjenju reformskih procesa i ispunjavanju aktivnosti iz revidiranog Akcionog plana za Poglavlje 23" pristupnih pregovora Srbije s EU."Predlog se odnosi na promene odredbe Člana 4. Ustava i odredbe koje se odnose na sudove i javna tužilaštva (članovi 142-165). Shodno tome, menjaju se i odredbe Člana 99. - Nadležnost Narodne skupštine, Člana 105. - Način odlučivanja u Narodnoj skupštini i Člana 172. - Izbor i imenovanje sudija Ustavnog suda", navela je Vlada.Vlada je istakla da je promena tih delova Ustava neophodna za "dalje osnaživanje vladavine prava i dalje uskladjivanje s evropskim pravnim tekovinama i standardima".

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Usvojen predlog za promenu Ustava u delu pravosuđa

Izvor: Vostok.rs, 04.Dec.2020, 10:53

Vlada Republike Srbije usvojila je na sednici predlog za promenu Ustava Republike Srbije u delu koji se odnosi na sudove i javna tužilaštva i druge posledične delove najvišeg opšteg pravnog akta.. Ovom inicijativom Vlada Srbije i Ministarstvo pravde potvrdili su čvrstu opredeljenost u sprovođenju...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.