Vilijam Hejg u Beogradu

Izvor: RTS, 25.Okt.2012, 08:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vilijam Hejg u Beogradu

Šef britanske diplomatije Vilijam Hejg stigao u Beograd gde se sastao sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem.

Ministar spoljnih poslova Velike Britanije Vilijam Hejg boravii u poseti Beogradu gde razgovara sa najvišim srpskim zvaničnicima.

Šefa britanske diplomatije primio je predsednik Srbije Tomislav Nikolić.

Hejg će se, takođe, sastati i sa predsednikom Vlade >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Srbije Ivicom Dačićem, najavljeno je iz Vlade Srbije.

Ministar Hejg je došao u Beograd nakon posete Prištini, gde je izjavio da je karta Evrope određena i da ne može biti promena granica.

Posle susreta sa kosovskim premijerom Hašimom Tačijem, Hejg je pozdravio razgovore o normalizaciji odnosa između Beograda i Prištine i istakao da je "dijalog od suštinskog značaja za evropske integracije Srbije i Kosova".

Na novinarsko pitanje da li posle dijaloga može da usledi priznanje Kosova od strane Srbije Hejg je odgovorio da je Srbiji i ranije predočeno da ukoliko želi integraciju u EU treba da "normalizuje odnose sa svim susedima".

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hejg razgovara sa Nikolićem, čeka ga Dačić

Izvor: Kurir, 25.Okt.2012

Predsednik Srbije i britanski šef diplomatije saglasili se da je sva sporna pitanja o Kosovu i Metohiji neophodno rešavati razgovorima između Beograda i Prištine..BEOGRAD - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić razgovarao je danas u Beogradu sa šefom britanske diplomatije Vilijamom Hejgom...Nikolić...

Nastavak na Kurir...

Karta je zacrtana

Izvor: Danas, 25.Okt.2012

Ministar spoljnih poslova Velike Britanije Vilijem Hejg istakao je tokom susreta s predsednikom Republike Tomislavom Nikolićem da njegova država pozdravlja odlučnost koju Srbija pokazuje na svom evropskom putu, saopšteno je iz kabineta srpskog predsednika.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.