Vesti saznaju: Dijaspori pomoćnici, nigde direktora

Izvor: Vesti-online.com, 21.Avg.2017, 11:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Vesti" saznaju: Dijaspori pomoćnici, nigde direktora

Nikolina Milatović-Popović i Rastko Janković izabrani su za v. d. pomoćnike direktora Uprave za dijasporu i Srbe u regionu Ministarstva spoljnih poslova Srbije, saznaju "Vesti". Odluka će i zvanično biti saopštena najverovatnije ove nedelje, ali je i dalje potpuno nejasno da li će Uprava, posle tri godine, dobiti i direktora.

Prema saznanjima našeg lista, najozbiljniji kandidati za upražnjeno mesto direktora su Vladimir Božović, savetnik predsednika Srbije za verska >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << pitanja i dijasporu i Vukman Krivokuća, dugogodišnji diplomata, koji je u ovom resoru na odgovornim dužnostima od formiranja Ministarstva za dijsporu.

- Činjenica da je Krivokuća do sada, u ovoj vakuum situaciji, uspešno rukovodio radom Uprave, međutim, i Vladimir Božović je "ozbiljan igrač", pogotovo što dolazi iz kabineta predsednika republike. Postoji i treća opcija, pa će se još malo sačekati sa izborom novog direktora Uprave - tvrdi naš izvor.

Izborom Rastka Jankovića za v. d. pomoćnika direktora nastavlja se i praksa da političke partije, u ovom slučaju SNS, zbrinjavaju svoje najzaslužnije članove iz redova umetnika, odnosno glumaca. Kada je reč o SNS, Svetislav - Bule Goncić je "otvorio" sezonu podrške ovoj partiji, posle čega je njegova supruga Gordana postavljena na mesto direktora Kulturnog centra Beograd.

Prema tvrdnjama Pokrajinskog odbora Demokratske stranke Lazar Ristovski, koji je zdušno podržao Aleksandra Vučića, nedugo po završetku izbora iz pokrajinskog budžeta na račun svoje firme Zilion film dobio je tri miliona dinara (25.000 evra), odnosno sav novac koji je na konkursu bio namenjen za dotacije privatnim filmskim preduzećima. Rastko Janković je stigao u Upravu za dijasporu upravo kao kadar SNS, ali mu se funkcija osmehnula tek posle spota u kome je glumio jednog od pilota koji avion voze u ambis.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.