Vesić: SNS će se uvek odazvati pozivu na okrugli sto

Izvor: NoviMagazin.rs, 19.Avg.2019, 14:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vesić: SNS će se uvek odazvati pozivu na okrugli sto

Član Predsedništva Srpske napredne stranke i zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić rekao je danas da će se ta stranka uvek odazvati pozivu za okrugli sto o izbornim uslovima na Fakultetu političkih nauka (FPN) u Beogradu.

Vesić je za televiziju Prva kazao da se na današnjem okruglom stolu vlasti i opozicije na FPN-u čulo nekoliko konstruktivnih predloga nevladinih organizacija, kao što >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << je dopuna članova Regulatornog tela za elektronske medije (REM).

"Srpska napredna stranka je stranka dijalog i spremna na razgovor", kazao je Vesić za Prvu i zahvalio se organizatorima današnjeg okruglog stola na FPN-u na sastanku.

On je ocenio da je opozicioni Savez za Srbiju (SzS) "pogrešno razumeo temu" sastanka i da je danas bilo, kako je rekao, "nerazumnih predloga".

"Mi nismo došli da pričamo o medijima jer oni ne treba da se uređuju", kazao je Vesić i dodao da je tema bila kako da se stranke predstave u medijima.

On je rekao da je od 42 zahteva SzS ;jedino stalo do zahteva o Radio-televiziji Srbije i REM-u, jer "tu mogu da prave pare".

"Privatni mediji imaju pravo na poltički stav", ocenio je Vesić i dodao da je SzS-u jedino "mediji dobri ako rade u njihovu korist", i "to je najveći problem s njima".

Govoreći o najavi bojkota izbora u slučaju neispunjenja zahteva opozicije, Vesić je kazao da je "Srbija slobodna zemlja" i da svako ima pravo da odluči šta hoće da radi, ali da građane niko neće moći da sprečava da glasa.

"To je njihovo pravo", zaključio je Vesić za televiziju Prva.

Vesić: SNS ne pristaje na zahtev da se Vučiću zabrani da se bavi politikom

Funkcioner Srpske napredne stranke Goran Vesić izjavio je danas da SNS neće pristati na zahteve opozicije "da se Aleksandru Vučiću zabrani bavljenje politikom" i da se "nezakonito promeni sastav Regulatornog tela za elektronske medije (REM)".

Vesić je novinarima posle okruglog stola na Fakultetu političkih nauka u Beogradu o izbornim uslovima rekao da je opozicija "shvatili" da je taj dijalog način "da oni dođu na vlast i da uređujuju mediji i određuju šta će ko da piše i vrate Dragana Đilasa u RTS i REM".

On je kazao da će SNS nastaviti da učestvuje na okruglim stolovima i da će insistirati da se razgovara u skladu sa zakonom.

Vesić je rekao da SNS ne pada na pamet da razgovaraju o tome kako mediji treba da rade.

Poslanik Srpske napredne stranke Vladimir Orlić rekao je da su na okruglom stolu neki predstavnici opozicije iznosili ultimatume i tražili da se smene članovi REM-a igornišući zakon.

Napomenuo da samo Savet REM-a može da predloži razrešenje člana ukoliko je prekršio zakon i da taj predlog potom ide u Skupštinu Srbije, a da ne može Skupština sama da ih bez tog predloga razreši.

On je kazao da je prihvatljiv zahtev opozicije da se izabere Nadzorni odbor Skupštine Srbije, što je bio predlog i civilnog sektora.

Obradović: Ima nelogičnih zahteva, ali i prihvatljivih

Funckioner Socijalističke partije Srbije (SPS) Žarko Obradović izjavio je danas da neki zahtevi opozicije izneti danas na okruglom stolu o izbornim uslovima nisu logičini ni prihvatlji, ali da je prihvatljivo formiranje Nadzornog odbora Skupštine Srbije i izbor članova REM-a koji nedostaju.

On je novinarima na Fakultetu političkih nauka u Beogradu gde je okugli sto održan rekao da je opozicija pokazala da ne razume baš "neke stvari" i da kvalitet medija ocenjuju kroz njihovu zastupljenost u njima, kao i da su pokazali da žele da uređuju medije.

"Ako su dovoljno zastupljeni za njih su ti mediji dobri, a ako nisu zastupaljeni onda nisu dobri", rekao je Obradović.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vesić: SNS ne pristaje na zahtev opozicije da se Vučiću zabrani da se bavi politikom

Izvor: Danas, 19.Avg.2019

Funkcioner Srpske napredne stranke (SNS) Goran Vesić izjavio je danas da SNS neće pristati na zahteve opozicije "da se Aleksandru Vučiću zabrani bavljenje politikom" i da se "nezakonito promeni sastav Regulatornog tela za elektronske medije (REM)". Članak Vesić: SNS ne pristaje na zahtev opozicije...

Nastavak na Danas...

Vesić: SNS ne pristaje na zahteve opozicije da se Vučiću zabrani bavljenje politikom

Izvor: Beta, 19.Avg.2019

Funkcioner Srpske napredne stranke (SNS) Goran Vesić izjavio je danas da SNS neće pristati na zahteve opozicije "da se Aleksandru Vučiću zabrani bavljenje politikom" i da se "nezakonito promeni sastav Regulatornog tela za elektronske medije (REM)".Vesić je novinarima posle okruglog stola na Fakultetu...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.