VUČIĆ: Šolc oštro i otvoreno tražio da se pridružimo sankcijama Rusiji

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Jun.2022, 17:20

VUČIĆ: Šolc oštro i otvoreno tražio da se pridružimo sankcijama Rusiji

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obraća se medijima nakon sastanka sa nemačkim kancelarom Olafom Šolcem.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je, nakon sastanka sa nemačkim kancelarom, da je Olaf Šolc "na decidan i oštar način tražio od Srbije da se priključi sankcijama protiv Ruske Federacije".

- Kancelar je na decidan i oštar način tražio od Srbije da se priključi sankcijama protiv Ruske Federacije, odnosno da podrži restriktivne >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << mere koje je EU protiv njih već donela, ja sam govorio o našoj poziciji i o specifičnosti situacje oko KiM, energetike, ali i tradicionlanih odnosa s Ruskom Federacijom, govorili smo i o predstojećoj zimi - kazao je Vučić na konferenciji za novinare.

Vučić je rekao i da je ovo bio njihov treći razgovor.

- A prvi razgovor u našoj zemlji, i ja sam mu beskrajno zahvalan što je došao u posetu Beogradu i što smo mogli da otvoreno i iskreno razgovaramo o svim važnim pitanjima. Naravno, predsednik sam zemlje kojoj je mnogo značajniji razgovor sa nemačkim kancelarom, nego što je nemačkom kancelaru bio važan razgovor sa mnom, ali mislim da je bilo važno da razumemo mišljenje o važnim pitanjima - rekao je Vučić.

Srbija i Nemačka, kazao je, sve bolje sarađuju po pitanju ekonomije.

- Povećanje u ekonomskoj razmeni od 25,7 odsto u odnosu na prethodnu godinu, očekujemo ove godine da imamo trgovinsku razmenu veću od 7,5 milijardi ove godine. Interesantno da imamo pokrivenost uvozom i izvozom 83,1 odsto, ali to ne zahvaljući tome što smo mi bili naročito inventivni i inovativni, nego smo napravili dobre uslove da nemačke kompanije investiraju u Srbiju. Nemačke kompanije u Srbiji zapošljavaju 77.000 ljudi - izjavio je Vučić.

Šolc je u Beograd doputovao iz Prištine, gde je posle današnjeg sastanka sa premijerom Aljbinom Kurtijem rekao da u EU nema mesta za države koje se međusobno ne priznaju.

Vučić je Šolcu priredio svečani doček uz državne počasti ispred Palate „Srbija“, kojem su prisustvovali članovi vlada Srbije i Nemačke.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić nakon razgovora sa Šolcom: Na decidan i oštar način tražio od Srbije da se priključi sankcijama protiv Rusije

Izvor: Danas, 10.Jun.2022

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je, nakon sastanka sa nemačkim kancelarom, da je Olaf Šolc "na decidan i oštar način tražio od Srbije da se priključi sankcijama protiv Ruske Federacije".

Nastavak na Danas...

Vučić: Šolc tražio da se Srbija pridruži sankcijama Rusiji, bio je jasan i oštar

Izvor: Nezavisne Novine, 10.Jun.2022

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić prenio je danas, poslije sastanka s njemačkim kancelarom, da je Olaf Šolc tražio da se Srbija priključi sankcijama Rusiji.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.