VUČEVIĆ: Hrvatska napada Srbiju da se ne bi bavili ekonomskom krizom

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Jul.2020, 13:32

VUČEVIĆ: Hrvatska napada Srbiju da se ne bi bavili ekonomskom krizom

Član Predsedništva SNS Miloš Vučević izjavio je da će sutra na konsultacije o formiranju nove vlade sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem ići predstavnici SNS i da će tražiti mandat za sastav vlade.

Na hrvatskoj nacionalnoj televiziji HRT u sinoćnoj emisiji novinar Tihomir Dujmović izjavio je da će Srbija ostati nedemokratska zemlja narednih 50 do 100 godina, nazivajući predsednika >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Srbije Aleksandra Vučića "notornim neofašistom" koji je dobio dva miliona glasova, a član Predsedništva SNS Miloš Vučević te komentare vidi kao skretanje sa glavne teme koju Hrvatska ima, a to je ekonomska kriza.

Vučević je naveo da razgovore o ekonomskoj krizi koja je izazvana pandemijom virusa korona Hrvatska traži u drugim temama, kako se ne bi razmišljalo o ekonomskim problemima.

- Nadao sam se da će posle izbora u Hrvatskoj malo pasti ta pažnja prema Srbiji. Glavna tema je, naravno, i dalje Srbija, Vučić... Zaista je mučno slušati da Srbiju, koja je platila ogroman danak u krvi nanetih od strane fašista i nacista, nazivaju profašističkom ili četničkom zemljom zato što je Vučić osvojio dva miliona glasova, rekao je Vučević.

U istoj emisiji na HRT-u politikolog Aleksandar Musić izjavio je da su svi opozicioni lideri u Srbiji, poput Dragana Đilasa i Vuka Jeremića "istrošeni" i da jedini političar koji je u proteklom periodu pokazao "energiju i talenat" Boško Obradović.

- Šta je poruka iz Zagreba, ako vi za nekog, koji za sebe otvoreno kaže da je proljotićevski orijentisan i ko je u svojoj metodologiji političkog delovanja i rada pokazao da je spreman da pokazuje i nasilje i govor mržnje, kažete da je to u redu, upitao je Vučević.

Mišljenja je da Hrvatsku "suštinski boli" to što je Srbija imala po Evrostatu rast BDP-a u prvom kvartalu pet odsto, a oni 0,3 odsto i da tek ulaze u težak period zbog loše turističke sezone, imajući u vidu da njima turizam čini 20 odsto BDP-a.

- Tek će osetiti taj problem, a oni taj problem pokušavaju da sakriju napadanjem na Srbiju, podvukao je Vučević.

Poručio je da Srbija želi da ima dobre odnose sa Hrvatskom, i ekonomske i političke, kao i da želi dobro sa njima da sarađuje zbog našeg naroda koji u Hrvatskoj živi, ali i zbog građana koji su pripadnici hrvatske nacionalne manjine.

SNS će sutra od Vučića tražiti mandat za vladu

- Legano i legitimno je da mandat za sastav vlade bude poveren SNS, onda ćemo još videti da razgovaramo sa potencijalnim koalicionim partnerima oko formiranja vlade, verujem da će za mesec do mesec i po dana vlada biti formirana, rekao je Vučević.

Ističe da iako nova vlada nije formirana, trenutna vlada ne stoji, već dobro radi svoj posao, naročito u borbi protiv virusa korona.

- Svakako će vlada biti formirana u ustavnom i zakonskim rokovima, nigde ne kasnimo, bitno je da formiramo vladu koja će imati kapacitet, energiju i političku snagu da zajedno sa predsednikom Srbije u naredne četiri godine radi na ekonomskom jačanju Srbije i da nastavimo borbu protiv korone, naveo je Vučević.

Na pitanje da li su istinite spekulacije da je on jedan od glavnih kandidata za budućeg premijera, Vučević je odgovorio:

- Neka to ostane na nivou spekulacija.

Dodao je da će svakako biti velikih promena u vladi, parlamentu, ali i na nivou predsednika opština i gradonačelnika.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.