VAŽAN DAN ZA PORTUGAL: Održavaju se parlamentrani izbori - više od desetine stanovništva u IZOLACIJI

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Jan.2022, 10:12

VAŽAN DAN ZA PORTUGAL: Održavaju se parlamentrani izbori - više od desetine stanovništva u IZOLACIJI

Prevremeni parlamentarni izbori u Portugalu.

Portugalci danas izlaze na prevremene parlamentarne izbore, a vlada je dozvolila i biračima zaraženim korona virusom da izađu iz izolacije kako bi lično glasali zbog stahovanja od potencijalno malog odziva, pošto se u toj zemlji beleže rekordni brojevi novozaraženih.

Izbore obeležava neizvesnost, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << budući da su vladajući Socijalisti levog centra izgubili veliki deo prednosti u odnosu na vodeću opozicionu partiju, Socijaldemokrate desnog centra, pokazuju najnovije ankete.

Malo je verovatno da će ijedna od dve partije osvojiti stabilnu većinu, a analitičari ocenjuju da bi mala izlaznost mogla da dodatno učinig prognoze neizvesnim, navodi Rojters.

Izbori, raspisani u novembru nakon što je parlament odbacio nacrt budžeta manjinske vlade Socijalista, verovatno će dodatno pogoršati političku nestabilnost u zemlji, ocenjuje agencija.

Preporuka vlade je da zaraženi kovidom dođu na birališta u poslednjem satu glasanja, jer nema posebnih glasačkih mesta za inficirane birače.

Procene govore da je više od desetine stanovnika od 10 miliona Portugalaca u izolaciji zbog kovida-19.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Socijalisti pobedili na prevremenim izborima u Portugaliji

Izvor: Danas, 30.Jan.2022

Socijalistička partija levog centra osvijila je većinu na prevremenim izborima u Portugaliji, pobedivši svog glavnog rivala, Socijaldemokratsku partiju desnog centra, pokazuju izlazne ankete.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.