Usvojene izmene zakona o zdravstvenom osiguranju

Izvor: NoviMagazin.rs, 08.Nov.2014, 19:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Usvojene izmene zakona o zdravstvenom osiguranju

Poslanici Skupštine Srbije danas su usvojili izmene zakona o zdravstvenom osiguranju, kao i zakon o zdravstvenoj dokumentaciji i evidenciji u oblasti zdravstva.

Za izmene zakona o zdravstvenom osiguranju glasalo je 143 narodna poslanika, protiv je bilo troje.

Zakon o zdavstvenoj dokumentaciji i evidencijama u oblasti zdravstva podržalo je 150 poslanika, a nije bilo glasova protiv.

Izmenama zakona o zdravstvenom osiguranju predviđeno je da Upravni odbor Republičkog >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << fonda za zdravstveno osiguranje umesto 21 člana ima sedam članova, a Nadzorni odbor pet, umesto dosadašnjih sedam.

Od sedam članova Upravnog odbora tog fonda, četiri će biti predstavnici države, odnosno predložiće ih ministar zdravlja, dok će po jednog člana predložiti predstavnici sindikata, penzionera i zemljoradnika.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.