Ukrajina u NATO? Čuli smo, zato smo i krenuli

Izvor: B92, 03.Okt.2022, 12:13

Ukrajina u NATO? "Čuli smo, zato smo i krenuli"

Rusija pomno prati sudbinu odluke o ubrzanom ulasku Ukrajine u NATO, rekao je portparol predsednika Dmitrij Peskov.

"Čuli smo izjavu predsednika Zelenskog. Videli smo drugačiju reakciju NATO-a. Postoje zemlje koje podržavaju ovu opciju ubrzanog ulaska, ima zemalja koje je ne podržavaju", rekao je on.

"Svi se pozivaju na pravila o konsenzusu. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Veoma pažljivo pratimo ovu odluku i sećamo se da je upravo orijentacija Ukrajine na NATO i potvrda budućeg članstva Ukrajine u NATO-u postao jedan od razloga za specijalnu vojnu operaciju", dodao je Peskov.

Ranije je predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski izjavio da je Kijev, kao odgovor na prisajedinjenje DNR, LNR, Hersonske i Zaporoške oblasti Rusiji, podneo zahtev za ubrzani prijem u NATO.

On je objavio na Tviteru da je devet zemalja centralne i istočne Evrope podržalo članstvo Ukrajine u NATO.

Zelenski je zahvalio na takvom potezu liderima tih država, među kojima je naveo i predsednike Crne Gore i Severne Makedonije, Mila Ðukanovica i Stevu Pendarovskog.

Pomoćnik predsednika SAD za nacionalnu bezbednost Džejk Salivan je izjavio da sada nije vreme za prijem Ukrajine u NATO, dok je predsednica Predstavničkog doma Kongresa SAD NEnsi Pelosi izbegla odgovor "Politika" na pitanje da li SAD podržavaju članstvo Ukrajine u Severnoatlantskoj alijansi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Peskov: "Pažljivo pratimo odluku Ukrajine"

Izvor: B92, 03.Okt.2022

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je novinarima da Moskva pažljivo prati situaciju oko nastojanja Ukrajine da se pridruži NATO-u...Kako prenosi ruska novinska agencija TASS, Peskov je rekao da je želja Ukrajine da se pridruži alijansi jedan od razloga za rusku specijalnu vojnu operaciju..."Veoma...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.