URS: Ekonomske zakone povući iz Skuštine

Izvor: RTS, 15.Jan.2014, 13:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

URS: Ekonomske zakone povući iz Skuštine

Predloge zakona o privatizaciji i stečaju, kao i predlog zakona o radu povući iz skupštinske procedure i time sprečiti tenzije među građanima, zatražio URS i upozorio Vladu da je u njihovoj izradi napravljeno niz propusta.

Ujedinjeni regioni Srbije zatražili su od Vlade da povuče iz skupštine procedure predloge >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << zakona o privatizaciji i stečaju i o radu i time spreči tenzije koje će izazvati među građanima.

URS je upozorio Vladu da je nedopustivo da se predlog izmena Zakona o privatizaciji i stečaju i najavljene izmene Zakona o radu, nađu pred poslanicima Skupštine Srbije, pošto je "u njihovoj izradi napravljeno niz propusta".

Ta stranka u saopštenju navodi da se "predloženim izmenama Zakona o stečaju legalizuje stečajna mafija i daje ogromna moć jednoj interesnoj grupi ljudi".

URS ocenjuje da se "predloženim izmenama Zakona o privatizaciji blokira proces privatizacije" i da predlog tog zakona "na nedopustiv način tretira preduzeća za profesionalnu rehabilitaciju osoba sa invaliditetom".

Ta stranka navodi da su ta preduzeća "neznanjem, greškom ili nemarom predlagača završila u istom košu sa preduzećima u restrukturiranju" i da preduzeća za profesionalnu rehabilitaciju osoba sa invaliditetom imaju socijalni, a ne profitni aspekt.

URS ukazuje i da predložene izmene Zakon o radu nisu usaglašene u socijalnom dijalogu i ocenjuje da sve to predstavlja "dokaz nebrige predlagača o efektima koji će ovaj set ekonomskih zakona imati na život građana i privredni razvoj Srbije".

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

URS: Ekonomske zakone povući iz Skupštine

Izvor: RTS, 15.Jan.2014

Predloge zakona o privatizaciji i stečaju, kao i Predlog zakona o radu povući iz skupštinske procedure i time sprečiti tenzije među građanima, zatražio URS i upozorio Vladu da je u izradi tih zakona napravljen niz propusta...Ujedinjeni regioni Srbije zatražili su od Vlade da povuče iz skupštine...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.