UNS: Osuđujemo, drugi napad na novinare ove godine

Izvor: B92, 16.Sep.2017, 18:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UNS: Osuđujemo, drugi napad na novinare ove godine

Beograd -- Udruženje novinara Srbije saopštilo je da najoštrije osuđuje nasilje nad novinarkama Pinka tokom protesta Dveri i traži da odgovorni budu kažnjeni.

UNS zahteva da nadležni državni organi hitno identifikuju i procesuiraju napadače, kao i da javnosti saopšte sve okolnosti ovog incidenta.

Osim toga, UNS u saopštenju podseća da se odredbama Krivičnog zakonika napadi i pretnje novinarima tretiraju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << isto kao i napadi na službena lica, a ovo je drugi napad na novinare ove godine na stranačkom skupu.

"U maju ove godine novinari Danasa i Tanjuga silom su onemogućeni u obavljanju novinarskih zadataka a napadači na njih do danas nisu procesuirani, iako su identifikovani", navodi UNS.

Kako je UNS-u rekao urednik Informativnog programa RTV Pink Goran Gmitrić udarac pesnicom oborio je Gordanu Uzelac na zemlju, dok je u potiljak udarena Mara Dragović. Obe novinarke, navodi Gmitrić, pratile su događaj sa drugim ekipama, imale su mikrofone sa oznakama TV Pink i bile uz snimatelje na koje su bacane kamenice i flašice vode.

"Novinarke nisu napadnute kad su izlazile iz televizije, nego su pratile događaj sa drugim ekipama. Gordana Uzelac je pala posle udarca pesnicom. Momak iz obezbeđenja TV Pink koji je to video je istrčao, uleteo u masu i uneo je u televiziju", kaže Gmitrić.

Ispred zgrade TV Pink održan je protest u organizaciji Dveri, Zdrave Srbije i sindikata Sloga, pod nazivom “Ovako više ne može“.

Na protestu Dveri i Zdrave Srbije ispred televizije Pink došlo je do incidenta kada je jedna osoba fizički napala novinarku te televizije Gordanu Uzelac posle čega je došlo do komešanja.

Više o incidentu možete pročitati - OVDE.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.