UHAPŠENI NAPADAČI NA OFICIRE VOJSKE CRNE GORE: Komitama preti kazna do pet godina zatvora

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Apr.2021, 13:15

UHAPŠENI NAPADAČI NA OFICIRE VOJSKE CRNE GORE: Komitama preti kazna do pet godina zatvora

Dve osobe uhapšene su zbog napada na vojna lica kod Bogetića pre dva dana, saznaju podgoričke "Vijesti".

List navodi da je jedan osumnjičeni uhapšen u petak veče, a drugi jutros. Očekuje se da će policija uskoro i zvanično objaviti detalje.

Oficir Rajko Čanjak i vojni doktor Dragan Martinović napadnuti su pre dva dana tokom protesta u Bogetićima. Incident se dogodio u četvrtak, kada su pristalice predsednika Mila Đukanovića, komite, blokirale put Nikšić-Podgorica, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u Bogetićima.

Oni su zaustavii i autobus koji je prevozio službenike Vojske Crne Gore, a nakon kraće rasprave, došlo je i do fizičkog obračuna. Čanjak je na svom Ttviter nalogu objavio fotografiju sa raskrvarenim usnama.

Jedan od očevidaca rekao je "Vijestima" da su demonstranti nakon napada legli ispred policijskog automobila u koji su smešteni povređeni i onemogućili da ih odvezu u nikšićku Opštu bolnicu.

Prema Krivičnom zakoniku Crne Gore, za napad na vojno lice u vršenju službe u Vojsci, a u slučaju da su vojniku nanete lakše povrede, predviđena je kazna i do pet godina zatvora, navodi list.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

DVOJE UHAPŠENO ZBOG NAPADA NA VOJNA LICA: Nasrnuli na oficira Čanjka i doktora Martinovića tokom protesta

Izvor: Kurir, 10.Apr.2021

Dve osobe uhapšene su zbog napada na vojna lica kod Bogetića pre dva dana.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.