UEFA kaznila Lacio i Fenerbahče

Izvor: Vesti-online.com, 28.Feb.2013, 15:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UEFA kaznila Lacio i Fenerbahče

Evropska fudbalska unija (UEFA) kaznila je Lacio sa dve međunarodne utakmice bez prisustva gledalaca i 40.000 evra, pošto su navijači rimskog kluba tokom utakmica u Ligi Evropa uzvikivali rasističke parole i koristili pirotehnička sredstva.

UEFA kaznila Lacio sa dva evropska meča bez navijača

 

U današnjem saopštenju navodi se da je Lacio kažnjen zbog loše organizacije i rasističkih uvreda navijača, koji su koristili pirotehnička sredstva >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << na utakmici 21. februara protiv Borusije iz Menhengladbaha, u revanšu šesnaestine finale Lige Evopa.

 

Lacio će tako prvu utakmicu osmine finala Lige Evropa protiv Štutgarta, 14. marta igrati pred praznim stadionom, kao i prvu sledeću za koju se bude kvalifikovao u evropskom takmičenju.

 

UEFA je zbog nesportskog ponašanja navijača kaznila i Fenerbahče, jednom utakmicom pred praznim tribinama i sa 60.000 evra. Fenerbahče će tu kaznu obaviti 14. marta, kada je domaćin Viktoriji iz Plzena, u prvoj utakmici osmine finale Lige Evropa.

 

Turskom timu određena je i kazna na dve godine uslovno isključivanjem iz evropskog takmičenja za koje se kvalifikuje.

 

U šesnaestini finala Fenerbahče je 21. februara na svom stadionu bez prisustva gledalaca igrao protiv BATE Borisova, ali navijače to nije sprečilo da ispred stadiona koriste pirotehnička sredstva i vatromet.

 

UEFA je saopštila da klubovi imaju tri dana za žalbu.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.