U ponoć počinje izborna tišina

Izvor: RTS, 18.Jun.2020, 08:55

U ponoć počinje izborna tišina

Građani Srbije u nedelju 21.juna biraju novi saziv Skupštine Srbije. Mandat novoizabranih narodnih poslanika trajaće četiri godine.
Ukupan broj birača u Srbiji je 6.583.665, oko 150 hijada manje nego na prethodnim parlamentarnim izborima.

Osim izbora za narodne poslanike, građani će birati i odbornike gradskih i opštinskih skupština >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u većem delu opština i gradova, dok će građani Vojvodine birati i svoje predstavnike u Skupštini AP Vojvodina.
Na parlamentarnim izborima u Srbiji 21. juna, na glasačkom listiću je 21 lista.
Glasaće se na 8.253 biračkih mesta. Štampano je i 32.918 rezervnih listića što je 0,5 odsto od ukupnog broja birača.
Birači u inostranstvu imaju pravo glasa ako su se do 30. maja prijavili, preko diplomatsko-konzularnih predstavništva da žele da glasaju.
Svoje glasačko pravo mogu iskoristiti na jednom od više od 40 biračkih mesta van Srbije
Osim posmatračke misije ODIHR-a, izbore u Srbiji, prate i domaći posmatrači CRTA i CESID, posmatrači Agencije za borbu protiv korupcije, a prvi put se za praćenje izbora prijavio i ENEMO - Evropska mreža organizacija za nadgledanje izbora.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Anketa: Da li očekujete velike promene u parlamentu posle izbora?

Izvor: B92, 18.Jun.2020

Predizborna tišina počinje u ponoć. Za naklonost birača u nedelju boriće se 21 stranka i koalicija...Šta mislite, da li će doći do velike promene u parlamentu posle izbora?

Nastavak na B92...

Beograd: Jeste li spremni za glasanje?

Izvor: VOA, 18.Jun.2020

U nedelju 21. juna u Srbiji se održavaju redovni parlamentarni izbori. Prvobitno glasanje, koje je bilo zakazano za 26. april, pomereno je zbog #coronaviruspandemic. Na parlamentarnim izborima učestvuje 21 izborna lista. Građani Srbije biraju novi saziv Narodne skupštine Republike Srbije koji čini...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.