U Skoplju peti dan demonstracija,  lider opozicije tvrdi da su hteli da ga  ubiju

Izvor: Beta, 07.Jul.2022, 00:03

U Skoplju peti dan demonstracija, lider opozicije tvrdi da su hteli da ga ubiju

 Hiljade gradjana protestuje i večeras u Skoplju, peti dan zaredom, protiv francuskog predloga za rešenje spora sa Bugarskom i početak pregovora Severne Makedonije sa EU pod motom: "Ultimatum. Ne hvala".Demonstranti su se okupili ispred Vlade Severne Makedonije oko 19.00 i odatle pošli u protestnu šetnju do zgrade parlamenta, ali su na putu prema Ministarstvu spoljnih poslova napadnuti u blizini Trga Skenderbeg.Manja grupa je na demonstrante bacala flaše i stolice, došlo je i do koškanja pa je eskalaciju i direktan obračun sprečila policija, a čuli su se i pucnji.Jedna osoba iz grupe koja je napala demonstrante bila je naoružana, a lider najveće opozicione makedonske partije VMRO-DPMNE Hristijan Mickoski objavio je fotografiju muškarca sa pištoljem za kojeg tvrdi da je hteo da ga ubije. Policija je odmah savladala naoružanog muškarca koji je pucao, i privela ga.Na mestu incidenta kamenicama su oštećena stakla na nekoliko parkiranih automobila, a nakon višeminutnog koškanja demonstranti su nastavili ka zgradi Ministarstva spoljnih poslova i Sobranju Severne Makedonije, gde je održan završni deo mitinga.Demonstranti su tokom protesta nosili makedonske zastave i uzvikivali "Makedonija, Makedonija", "Samo Makedonija, nikad severna", a zgradu parlamenta su i večeras obezbedjivale jake snage policije. Učesnici protesta zapalili su transparent sa fotografijama poslanika i natpisom ...

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Incidenti obilježili i peti dan protesta u Skoplju

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 07.Jul.2022

Hiljade ljudi marširalo je Skopljem petu večer zaredom, protestujući zbog francuskog prijedloga za deblokadu pregovora s EU uz ustupke Bugarskoj oko istorije. Demonstrante je napala grupa neistomišljenika, ali je policija spriječila veće nerede.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.