U Mađarsku stižu novi kontingenti ruskih i kineskih vakcina: Nemaju više šta da čekaju na spore isporuke iz EU

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Apr.2021, 11:18

U Mađarsku stižu novi kontingenti ruskih i kineskih vakcina: Nemaju više šta da čekaju na spore isporuke iz EU

U Mađarsku stižu dodatne količine Sputnjik V i kineskih vakcina

Mađarski ministar spoljnih poslova i spoljne trgovine, Peter Sijarto, potvrdio je za danas isporuku 100.000 dodatnih doza ruske vakcine Sputnjik V.

Sijarto je na Fejsbuku napisao i da se vladin avion u drugoj polovini nedelje vraća iz Kine, sa novom pošiljkom Sinofarm vakcina protiv Kovida-19, a da će novih isporuka vakcina biti i u toku sledeće nedelje, prenosi MTI.

Sijarto >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je najavio i svoje putovanje u Švajcarsku, za koju je rekao da je važan politički i ekonomski saveznik Mađarske, jer se uzdržala od podrške Globalnom sporazumu o migracijama Ujedinjenih nacija i zapošljava hiljade Mađara kroz veliki broj investicija u zemlji.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Facebook

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

RUSKA VAKCINA OSVAJA PLANETU: Predsednik Bolivije poslao Putinu poruku zahvalnosti zbog nove partiji Sputnjika V

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Apr.2021

Prema rečima predsednika, dobijena partija će biti "distribuirana istog trena" između devet departmana zemlje..Predsednik Bolivije Luis Arse zahvalio je ruskom kolegi Vladimiru Putinu na slanju nove partije vakcine protiv virusa korona “Sputnjik Ve“ (Sputnik V)...- Pozdravljamo poštovanog predsednika...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.