U Briselu počela Međuvladina konferencija EU-Srbija

Izvor: B92, 10.Dec.2019, 22:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Briselu počela Međuvladina konferencija EU-Srbija

Međuvladina konfrencija EU Srbija počela je večeras u zgradi Evropskog saveta u Briselu.

Na sastanku se razgovara o napretku Srbije na putu reformi i evrointegracija, a biće otvoreno i novo poglavlje u pristupnim pregovorima Srbije sa EU.

Zemlje članice EU saglasile su se da je Srbija spremna za otvaranje poglavlja 4 koji se odnosi na slobodno kretanje kapitala.

Delegaciju Srbije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na Međuvladinoj konferenciji u Briselu predvodi ministarka za evrointegracije Jadranka Joksimović.

Ispred EU sastanku pored ministara opštih poslova prisutvuju i komesara za proširenje Oliver Varheji i prededavajuća Savetom EU, Titi Tupurainen.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbija otvorila novo poglavlje u pregovorima sa EU

Izvor: Večernje novosti, 10.Dec.2019

Srbija je na Međuvladinoj konferenciji u Briselu večeras otvorila novo poglavlje u pristupnim pregovorima sa EU NE potcenjujujemo nikog drugog i želimo da ceo region napreduje, ali Srbija je ta koja može da do kraja mandata nove Evropske komisije bude spremna za članstvo u...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.