U BRISELU ZAPADNI BALKAN NASTUPAO KAO ZAJEDNIČKI FRONT Premijerka otkrila detalje zaokreta u Briselu

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Maj.2021, 12:55

"U BRISELU ZAPADNI BALKAN NASTUPAO KAO ZAJEDNIČKI FRONT" Premijerka otkrila detalje zaokreta u Briselu

Premijerka otkrila detalje sa radne večere u Briselu

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da su političari Zapadnog Balkana na sinoćnjoj večeri u Briselu nastupili jedinstveno u želji da region predstave kao zajednički front prema Evropskoj uniji.

Brnabić je istakla da jesu postojala određena odstupanja u stavovima i neslaganja, ali da je susret na kraju bio konstruktivan.

- Uspeli smo u onome što Srbija pokušava sve ovo vreme, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << a to je da predstavimo region kao jedan zajednički front prema Evropskoj uniji i da umesto toga da se raspravljamo, svađamo i idemo u prošlost, ipak nekako objasnimo zbog čega je svima nama važno da ceo region napreduje što je brže moguće ka EU - rekla je Brnabić novinarima nakon potpisivanja Ugovora o saradnji Millenium Resorts i Marriott International.

Ocenila je da su u Briselu generalno bili pozitivni tonovi i da je susret bio konstruktivan, ali da je bilo nekih manjih provokacija.

Brnabić je izrazila nadu da su tim jedinstvom iznenadili partnere iz EU i dodala da su se trudili da dobiju konkretan odgovor kada će moći da se očekuju evropske integracije makar jedne zemlje sa Zapadnog Balkana.

U Briselu je sinoć šef evropske diplomatje Žozep Borelj organizovao večeru za lidere Zapadnog Balkana, a na kojoj su pored Ane Brnabić, učestvovali i premijeri Albanije Edi Rama, Severene Makedonije Zoran Zaev, tzv. Kosova, Aljbin Kurti, kao i predsednik Crne Gore Milo Ðukanović i predsedavajući Savetom ministara BiH Zoran Tegeltija.

Brnabić je u Briselu imala sastanak i sa Tanjom Fajon, Vladimirom Bilčikom i Miroslavom Lajčakom.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.