Tramp se danas obraća naciji povodom zatvaranja vlade i bezbednosti granice

Izvor: VOA, 19.Jan.2019, 13:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp se danas obraća naciji povodom zatvaranja vlade i bezbednosti granice

Predsednik SAD Donald Tramp rekao je da će izneti važno saopštenje o zatvaranju vlade i bezbednosti granice tokom obraćanja naciji u subotu.  Tramp je rekao da će se obraćanje dogoditi iz Bele kuće u 15 sati po istočnom američkom vremenu i da će se ticati "humanitarne krize na južnoj granici". Pat pozicija između demokrata i republikanaca po pitanju finansiranja konstrukcije zida duž granice SAD i Meksika dovela je do delimične blokade rada vlade, koja u subotu ulazi u 29 dan. Tramp traži više od pet milijardi dolara iz budžeta za izgradnju zida, dok demokrate nude više od milijardu za finansiranje bezbdnosti granice, ali ništa za zid. Izvori kod demokrata kažu da će novac biti uključen u paket troškova o kome će Predstavnički dom raspravljati sledeće nedelje: 524 miliona dolara za unapređenje graničnih prelaza i 563 miliona za unajmljivanje više sudija za imigraciju.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

Tramp najavio važnu objavu u vezi sa blokadom rada federalne vlade

Izvor: RTS, 19.Jan.2019

U vreme kad se nastavlja neslaganje Bele kuće i demokrata oko plana Donalda Trampa da se na granici sa Meksikom podigne zid, američki predsednik je najavio "važnu objavu" u vezi sa blokadom rada federalne vlade. . S druge...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.