Tramp nazvao Mejovu katastrofom, Deroka pompeznom budalom

Izvor: B92, 09.Jul.2019, 15:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp nazvao Mejovu katastrofom, Deroka pompeznom budalom

Predsednik SAD Donald Tramp pokrenuo je novi napad na britansku premijerku Terezu Mej i britanskog ambasadora u SAD-u.

Premijerku je nazvao "katastrofom" a britanskom ambasadora Kima Deroka "pompeznom budalom".

Američki predsednik je opisao Deroka kao "vrlo glupog tipa" koji je bio "nametnut Sjedinjenim Američkim Državama", preneo je "Dejli meil".

Tramp je na svom Tviter nalogu napisao: "Čudan ambasador kojeg je Velika Britanija utrapila Sjedinjenim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Američkim Državama, nije neko sa kime smo oduševljeni, veoma glup tip".

"On bi trebalo da razgovara sa svojom zemljom i premijerkom Mej o njihovim propalim pregovorima o Bregzitu i da ne bude uznemiren mojom kritikom o tome kako je to loše izvedeno", dodao je Tramp.

"Rekao sam kako da se uradi taj posao, ali ona je radila na svoj ludi način - nije bila u stanju da to uradi. Katastrofa! Ne poznajem ambasadora, ali su mi rekli da je pompezna budala", napisao je predsednik SAD na Tviteru.

Ranije danas portparol britanske premijerke izjavio je da britanski ambasador u Vašingtonu Kim Derok ostaje na dužnosti i nastavlja da obavlja svoje obaveze uz punu podršku britanske premijerke Tereze Mej.

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je da se neće baviti britanskim ambasadorom Kimom Derokom nakon curenja poverljivih dopisa u kojima je diplomata opisao administraciju američkog predsednika kao "nesposobnu", preneo je Rojters.

"Ser Kim i dalje ima punu podršku premijerke... On nastavlja da obavlja svoje dužnosti uz punu podršku premijerke", rekao je portparol, dodajući da je Mejova ponovila svojim ministrima da je curenje informacija neprihvatljivo.

Diplomatske depeše koje su ranije procurile u javnost otkrile su da je britanski ambasador u SAD Kim Derok rekao da je administracija predsednika Donalda Trampa nesposobna i disfunkcionalna i da je mala verovatnoća da će se poboljšati.

Američki predsednik Donald Tramp poručio je u ponedeljak da "neće više imati posla" sa britanskim ambasadorom u SAD Kimom Derokom.

"Ne poznajem ambasadora, ali o njemu ne misle dobro u SAD niti im se on sviđa. Nećemo više da imamo posla sa njim", naveo je Tramp na Tviteru, preneo je Rojters.

On je, u okviru iste objave, kritikovao britansku premijerku Terezu Mej, navodeći da je dobra vest za Veliku Britaniju što će uskoro imati novog premijera.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.