Izvor: NoviMagazin.rs, 09.Jul.2019, 16:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp rekao da je britanski ambasador veliki glupak

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je danas da je britanski ambasador u Vašingtonu "veoma glup tip" i ponovo kritikovao britansku premijerku Terezu Mej da su pregovori o Bregzitu "katasrofalni".

Odnosi između SAD i Velike Britanije su postali zategnuti od kada su u medijima nedavno procurele diplomatske depeše ambasadora Kima Daroka >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << koji kritikuje Trampovu administraciju.

Tramp je juče rekao da SAD više neće da imaju kontakta sa Darokom dok je Tereza Mej izjavila da podržava britanskog ambasadora.

Darok (65), iskusni diplomata koji je imenovan za ambasadora u januaru 2016. godine posle Trampove pobede na izborima, naveo je u svojim depešama da je Tramp nesposoban i jedini odogovoran za loše funkcionisanje svoje administracije.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tramp rekao da je britanski ambasador veliki glupak

Izvor: Danas, 09.Jul.2019

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je danas da je britanski ambasador u Vašingtonu "veoma glup tip" i ponovo kritikovao britansku premijerku Terezu Mej da su pregovori o Bregzitu "katasrofalni". Članak Tramp rekao da je britanski ambasador veliki glupak se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...

TRAMP PONOVO "OSUO" BRITANCIMA: Tereza Mej je "katastrofa", a Derok "pompezna budala"

Izvor: Večernje novosti, 09.Jul.2019

Da je ozbiljno mislio kad je rekao da Kim Derok više "nije igrač" za njegovu administraciju, Donald Tramp je dokazao istog dana NOVE strele odapeo je u utorak šef Bele kuće Donald Tramp prema Dauning stritu broj 10. Iako je prvobitno izjavio da se više neće baviti slučajem...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.