Tramp kreće u kampanju za izbore 2020

Izvor: VOA, 18.Jun.2019, 18:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp kreće u kampanju za izbore 2020

Predsjednik Donald Tramp u utorak veče zvanično pokreće kampanju za reizbor, i to na Floridi – jednoj od saveznih država koje će biti ključne za izbor predsjednika 2020. godine. Tramp se nada da će ga na predsjedničkim izborima naredne godine, birači nagraditi za snažnu ekonomiju. Međutim, prema anketama, Tramp je i dalje neopopularan među većinom glasača, što je često opasan znak za predsjednika koji želi još jedan mandat.  Predsjednik Donald Tramp nedavno je održao miting u Pensilvaniji, jednoj od saveznih država čiji glasovi će biti ključni za izbor predsjednika 2020. godine, a u kojoj je Tramp 2016. godine odnio tijesnu pobjedu. Tramp smatra da će mu snažna ekonomija biti glavna prednost u predizbornoj kampanji naredne godine. “Svijet politike je lud. Međutim, kada imate najbolju stopu zaposlenosti u istoriji i vjerovatno najbolju ekonomiju ikada, onda ne vidim kako možete da izgubite izbore, zar ne”. U novom promotivnom spotu, koji je Trampova kampanja objavila uoči početka kamapanje za reizbor, glasači se podsjećaju na predsjednikova dostignuća. Tramp će kampanju zvanično početi u utorak na Floridi, dok čeka protivnika među velikim brojem demokratskih kandidata. Trenutni favorit za osvajanje predsjedničke nominacije Demokratske stranke je bivši potpredsjednik Sjedinjenih Država Džo Bajden koji oštro kritikuje Trampa. “On je prijetnja za naše ključne vrijednosti. Četiri godine Donalda Trampa biće posmatrane kao anomalija u američkoj istoriji. Osam godina će suštinski promijeniti našu zemlju i poziciju u svijetu”. Prema nedavnim anketama, sprovedenim na nacionalnom i državnom nivou, Bajden i nekoliko demokratskih kandidata imaju prednost u izbornoj trci sa Trampom. Američki predsjednik istovremeno je odbacio rezultate istraživanja koje je sprovela njegova kampanja, a prema kojem takođe zaostaje za demokratama. Ankete za predsjedničke izbore, sprovedene ovako rano, mogu da budu nepouzdane smatra analitičar Met Dod. “Kao što smo vidjeli 2016. godina, ankete i izborna trka mogu iznenada da se promijene. Mislim da bi predsjednik trebalo da prizna realnost i kaže da zaostaje i da nema dovoljnu podršku među biračima. Međutim, važno je da demokrate razumiju da istraživanja mogu brzo da se promijene i da često ne odražavaju stav američke javnosti”. Uprkos snažnoj ekonomiji, Trampova popularnost je, prema istorijskim standardima, niska, što je bio slučaj tokom većeg dijela njegovog mandata, podsjeća Leri Sabato sa Univerziteta Virdžinije. ​“Ako se samo ograničimo na istraživanja javnog mnjenja, onda se može reći da se ništa nije promijenilo. Tramp je u gotovo svakoj anketi, tokom cijelog mandata, imao podršku od više od 35 odsto do između 40 i 45 odsto”. Ankete pokazuju i da će Tramp, koji je uglavnom zadržao podršku svoje političke baze, ipak morati da pronađe način da zadobije veću podršku birača da bi imao bolju šansu da pobijedi 2020. godine.   
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tramp večeras kreće u novu IZBORNU KAMPANJU: Ankete govore da će izgubiti, ali ovo je njegov KEC U RUKAVU

Izvor: Blic, 18.Jun.2019

Donald Tramp će danas zvanično pokrenuti svoju kampanju za reizbor na predsedničkim izborima 2020. godine. On je u trku krenuo sa verovatno najslabije pozicije koju je jedan aktuelni predsednik imao u novijoj istoriji.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.