Tramp do sada pobedio u 13 država, Bajden u 11

Izvor: Beta, 04.Nov.2020, 04:35

Tramp do sada pobedio u 13 država, Bajden u 11

Predsednik SAD, republikanac Donald Tramp pobedio je u još pet saveznih država, a kandidat demokrata Džozef Bajden u još dve.Posle pobeda u osam država, Tramp je uzeo i Arkanzas, Severnu Dakotu, Južnu Dakotu, Vajoming i Luizijanu, navodi Asošiejted pres.Bajden je posle odbrane devet država pobedio i u Njujorku i Nju Meksiku.Nijedan od tih rezultata nije iznenadjenje, pošto i Tramp i Bajden imaju snažnu podršku u državama koje su osvojili.Tramp je tim pobedama "skupio" još 26 elektora, a Bajden dodatna 34.Predsednik SAD sada ima 92 elektora, a Bajden 119.Za pobedu na izborima potrebno je osvojiti 270 od 538 elektora.Za sada ni u jednoj od 13 ključnih država od kojih zavisi ishod izbora nije moguće predvideti pobednika.Glasači se nisu opredeljivali direktno za Trampa (74) ili Bajdena (77), već su birali elektore, demokrate ili republikance, koji u decembru formalno biraju predsednika (elektorski koledž). Pošto je taj čin formalnost, pobednik se zna odmah posle izbora.Kandidat koji pobedi u jednoj saveznoj državi "dobija" sve njene elektore, osim u Mejnu i Nebraski.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Tramp ili Bajden: Čija je pobeda bolja za Kosovo

Izvor: VOA, 04.Nov.2020

"Šta je bolje za Kosovo - da pobedi Tramp ili Bajden", bilo je pitanje koje smo postavili građanima Prištine i Gračanice albanske i srpske nacionalnosti u trenutku kada u Sjedinjenim Državama još nisu bile poznate projekcije izbornog rezultata koji bi jednom ili drugom kandidatu omogućio da proglasi...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.