Tereza Mej poručila: Britanija će ostati vodeća vojna sila u Evropi

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Jul.2018, 23:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tereza Mej poručila: Britanija će ostati vodeća vojna sila u Evropi

"Za ovo će se postarati Vlada Velike Britanije"

Britanski premijer Tereza Mej izjavila je da je Velika Britanija vodeća vojna sila u Evropi i obećala da će dati sve od sebe da tako i ostane, javili su britanski mediji.

Pročitajte i:

Ona je tokom obraćanja poslanicima Predstavničkog doma britanskog Parlamenta rekla da je Velika Britanija vodeća evropska vojna sila, sa potencijalima za zaštitu britanskog naroda, interesa i vrednosti koje podržavaju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sistem zasnovan na globalnim pravilima.

- I Vlada koju ja predvodim će se postarati da tako i ostane - naglasila je Mejova.

Izjava Mejove usledila je nakon njenog navodnog nesporazuma sa britanskim ministrom odbrane Gavinom Vilijamsonom, od kojeg je ona zatražila da se fokusira na potencijale za "sajber-ratovanje", umesto na modernizovanje postojećih potencijala britanske vojske.

Vilijamson je u februaru istakao da je potrebna modernizacija britanskih vazdušnih snaga, "kako bi se suočile sa pretnjom koja dolazi od Rusije".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.