Teme takmičenja mađarskih pisaca izvučene iz šešira

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Sep.2011, 13:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Teme takmičenja mađarskih pisaca izvučene iz šešira

NOVI SAD -

Učesnici 11. dramskog takmičenja mađarskih pisaca u Vojvodini su jutros u Novosadskom pozorištu (Ujvideki sinhaz) izvukli teme iz šešira, u kojem su bili naslovi iz današnjeg "Mađarsoa".

Time je počeo nesvakidašnji, ali u ovom teatru na mađarskom jeziku već tradicionalni kulturni događaj u kojem učesnici moraju za dan i po da napišu, režiraju i prikažu dramu.

U nadmetanju kao pisci-scenaristi ovoga puta učestvuju Ištvan Besedeš, Robert >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Lenard i Kata Đarmati, kojima je ostavljeno 17 sati da napišu dramu na nasumice izvučenu temu.

Drame će sutra režirati Gabor Nađpal, Đerđ Vidovski i kao specijalni gost Diego de Brea, a imaće na raspolaganju glumce iz Dečjeg i Narodnog pozorišta iz Subotice i njihove kolege iz Temišvara i Bekeščabe.

Predstave će sutra uveče, počev od 19 sati, biti prikazane jedna za drugom u trajanju od po jedan čas, a žiri u sastavu Zoltan Egreši, Rozalija Brešćanski i Eva Ras će izabrati najbolje autore, reditelje i protagoniste.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Predstava za dan i po

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Sep.2011, 05:11

NOVI SAD -..Učesnici 11. dramskog takmičenja mađarskih pisaca u Vojvodini su juče ujutro, u Novosadskom pozorištu (Ujvideki sinhaz), izvukli teme iz šešira, u kojem su bili naslovi iz jučerašnjeg izdanja "Mađar soa"...Time je počeo nesvakidašnji, ali u ovom teatru na mađarskom jeziku već...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.