Teme dijaloga 9. februara verovatno primena ranijih dogovora

Izvor: Beta, 01.Feb.2015, 15:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Teme dijaloga 9. februara verovatno primena ranijih dogovora

BEOGRAD, 1. februara 2015. (Beta) - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je u nedelju da će u nastavku dijaloga Beograda i Prištine 9. februara u Briselu najverovatnije biti reči o implementaciji ranije potpisanih sporazuma i njima definisanim pitanjima.

"Srbija želi da što pre bude implementiran Briselski sporazum i da se što pre konstituiše Zajednica srpskih opština, neophodna za funkcionisanje života ljudi na severu Kosova", rekao je Dačić na redovnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << mesečnoj konferenciji za novinare u Beogradu.

Na pitanje novinara da li će 9. februara biti reči i o pitanju imovine, Dačić je kazao da do sada to pitanje nije bilo predmet razgovora i istakao da ta tema mora da bude definisana u budućim rundama dijaloga.

"Imovina nije bila do sada predmet razgovora, i kada smo imali neka sporna pitanja, kao što je energetika, tada smo govorili da će se o tome raspravljati 2014, ali ta godina je bila praktično bez razgovora na visokom nivou zbog krize sa formiranjem Vlade u Prištini", rekao je Dačić.

Dačić je ukazao da će predstojeći sastanak u Briselu biti "prvi sastanak posle dugog niza meseci, prvi sastanak dva nova premijera (Srbije i Kosova) i prvi sastanak koji će voditi nova visoka predstavnica EU Federika Mogerini", i da ne veruje da će na njemu biti reči o imovini.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Dačić: U Briselu o implementaciji sporazuma

Izvor: Press, 01.Feb.2015

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da će glavna tema nastavka dijaloga Beograda i Prištine u Briselu verovatno biti implementacija dosad postignutih sporazuma i da je u interesu Srbije da što pre bude konstituisana Zajednica srpskih opština. ...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.