Tadić u Rusiji

Izvor: RTS, 10.Jan.2014, 19:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić u Rusiji

O ekonomskoj saradnji Srbije i oblasti Sankt Peterburga, počasni predsednik DS-a Boris Tadić razgovarao sa gubernatorom te oblasti Georgijem Sergejevičem Poltavčenkom.

Počasni predsednik Demokratske stranke Boris Tadić razgovarao je sa gubernatorom Sankt Petersburga, Georgijem Sergejevičem Poltavčenkom, o ekonomskoj saradnji Srbije i sanktpetersburške oblasti, ističući značaj i mogućnosti, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ali i nedovoljnu iskorišćenost potencijala te saradnje, saopšteno je iz te stranke.

Kako je saopšteno, Tadić i Poltavčenko su ocenili da postoje ogromni potencijali za saradnju u oblastima ekonomije i privrede i razgovarali o načinima na koje bi ta saradnja mogla biti ostvarena u budućnosti.

"I pored činjenice da postoje brojna polja u kojima bi mogla biti ostvarena uspešna saradnja između naše zemlje i sanktpetersburške oblasti, potencijali te saradnje, koji su nesumnjivo veliki, do sada nisu ostvareni", ukazao je Tadić.

Posle sastanka sa gubernatorom Poltavčenkom, sa kojim je razgovarao i o mogućnostima te saradnje, ali o njenoj konkretizaciji, Tadić se nada da će realizacija saradnje biti započeta u bliskoj budućnosti.

Poltavčeno je u četvrtak razgovarao sa Tadićem o konkretnim oblastima u kojima bi mogla biti ostvarena saradnja sa Srbijom.

Oni su saglasni da su mogućnosti za saradnju brojne i da postoje mnoge oblasti u kojima bi ta saradnja mogla biti ostvarena.

Posebno su istakli da bi uspešna saradnja mogla biti sprovedena u oblasti poljoprivredne i prerađivačke industrije, kao i u oblastima energetike i razvoja novih tehnologija, navodi se na kraju saopštenja.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.