Tadić traži od Rasmusena istragu sukoba kod Jarinja

Izvor: Politika, 28.Sep.2011, 17:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić traži od Rasmusena istragu sukoba kod Jarinja

BEOGRAD – Predsednik Srbije Boris Tadić zatražio je danas od generalnog sekretara NATO Andersa fon Rasmusena da se rasvetli jučerašnji incident kod administrativnog prelaza Jarinje, te zašto su pripadnici Kfora pucali na okupljene Srbe, potvrđeno je Tanjugu u Kabinetu predsednika Republike.

Kako je rečeno, Tadić je razgovarao tokom >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << dana telefonom sa Rasmusenom.

On je zatražio od generalnog sekretara NATO da se rasvetle sve okolnosti incidenata u utorak kod Jarinja, kako je došlo do sukoba i zbog čega je Kfor pucao na okupljenje Srbe, navode u Kabinetu.

-----------------------------------------------------

Večeras konsultacije Saveta bezbednosti UN o Kosovu

NJUJORK – Savet bezbednosti UN održaće večeras zatvorene konsultacije o Kosovu, rečeno je Tanjugu u sedištu UN u Njujorku.

Sastanak je sazvan na zahtev Rusije, a predstavnik sekretarijata UN obavestiće članice SB o najnovijem razvoju događaja na Kosovu

Konsulatacije se održavaju dan pošto je na severu Kosova na administrativnom prelazu Jarinje došlo do sukoba Srba i pripadnika Kfora.

U tom okršaju bilo je ukupno 11 povređenih

U kancelariji generalnog sekretara Ban Ki-muna, navode da će se sastanak najverovatnije održati oko 15 sati po lokalnom vremenu.

Povodom ovog najnovijeg razvoja situacije u južnoj srpskoj pokrajini oglasila se danas Rusija, jedna od pet stalnih članica Saveta bezbednosti, izrazivši naročitu zabrinutost zbog nasilja protiv srpskog stanovništva koje su dopustile jedinice međunarodnih snaga Kfora, pozivajući istovremeno Kfor i Euleks da se striktno pridržavaju principa statusne neutralnosti.

„Posebno smo uznemireni zbog nasilja protiv srpskog stanovništva koje su dopustile jedinice Kfora. Zabranjavajuće su vesti o pucanju na vozilo hitne pomoći koje je dopremalo ranjene Srbe u bolnicu”, navodi se u komentaru zvaničnog predstavnika ruskog Ministarstva inostranih poslova Aleksandra Lukaševiča.

Tanjug

objavljeno: 28.09.2011.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tadić traži istragu, NATO krivi Srbe za nasilje

Izvor: NoviMagazin.rs, 28.Sep.2011

Predsednik Srbije Boris Tadić zatražio je danas od generalnog sekretara NATO Andersa fon Rasmusena istragu o incidentima koji su se dogodili u utorak kod administrativnog prelaza Jarinje na Kosovu.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Tadić razgovarao sa Rasmusenom

Izvor: RTS, 28.Sep.2011

Predsednik Boris Tadić zatražio je od generalnog sekretara NATO-a Andersa Fog Rasmusena da se rasvetle sve okolnosti pod kojima je došlo do sukoba kod Jarinja. ..Predsednik Srbije Boris Tadić zatražio je od generalnog sekretara NATO-a Andersa Fog Rasmusena da se rasvetli jučerašnji incident kod...

Nastavak na RTS...

Tadić od Rasmusena zatražio istragu sukoba

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 28.Sep.2011

Predsednik Srbije Boris Tadić zatražio je od generalnog sekretara NATO-a Andersa Foga Rasmusena da se rasvetle sve okolnosti pod kojima je došlo do sukoba kod Jarinja. Predsednik Tadić je zatražio od generalnog sekretara NATO-a Rasmusena da se rasvetli jučerasnji incident kod prelaza Jarinje...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Tadić: Zašto ste pucali na Srbe?

Izvor: Vesti-online.com, 28.Sep.2011

Predsednik Srbije Boris Tadić zatražio je danas od generalnog sekretara NATO Andersa Fog Rasmusena da se rasvetli jučerašnji incident kod administrativnog prelaza Jarinje i zašto su pripadnici Kfora pucali na okupljene Srbe, objavljeno je na Tadićevom sajtu, koji se poziva na saznanja Tanjuga u...

Nastavak na Vesti-online.com...

Kosovo: Nikolić i Vučić obišli povređene Srbe (VIDEO)

Izvor: S media, 29.Sep.2011, 13:45

Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić obišli su danas Srbe koji su povređeni u sukobima pre dva dana u blizini administrativnog prelaza Jarinje na severu Kosova. ..Predsednik i zamenik predsednika Srpske napredne stranke (SNS) Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić obišli su danas u bolnici u Kosovskoj...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.