Tadić: Odluka o Telekomu je teška i dobra

Izvor: S media, 26.Jan.2012, 16:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić: Odluka o Telekomu je teška i dobra

Predsednik Srbije Boris Tadić istakao je da je Vlada Srbije donela tešku, ali dobru odluku da odbije neprihvatljive ponude za privatizaciju kompanije Telekom Srbija, a potom i odluku o otkupu njenih akcija, čime su stvoreni uslovi da Telekomom upravlja srpski menadžment, ali i da se za građane obezbede besplatne akcije.

"Srbija će i u budućnosti donositi teške i odgovorne odluke, biće još zaokreta u svim sferama, ali će oni, kao i >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << u slučaju Telekoma, uvek biti u skladu sa našim standardima, od kojih nećemo odustajati", poručio je Tadić posle svečane ceremonije prenosa akcija sa grčke kompanije OTE na Telekom, kojom je ta kompanija prešla u vlasništvo države Srbije.

Cvetković: O prodaji Telekoma odlučiće naredna vlada

Odobrena kupovina akcija Telekoma Srbija

Telekom Srbija otkupio akcije od OTE

"Kada je reč o Telekomu, došlo je do zaokreta u donošenju odluka. Očekujte zaokrete i u drugim sferama, ali će uvek postojati standardi od kojih nećemo odustajati", rekao je predsednik Srbije.

On je istakao da "moramo imati standarde šta ćemo raditi, a šta ne".

"I imamo ih, u svim sferama, od Telekoma preko industrije čelika do pregovora o kosovskom pitanju i evropskih integracija", rekao je Tadić.

"Samo na taj način možemo obezbediti poštovanje u Međunarodnoj zajednici i poštovanje građana Srbije", ocenio je predsednik Srbije.

On je ukazao da će smele, ali odgovorne odluke biti donošene, iako "danas niko ne može da predvidi politička i ekonomska iskušenja sa kojima će se naša zemlja suočavati", rekao je Tadić.

Tadić je podsetio da je za 12 meseci, koliko je prošlo od trenutka od kada je postojala namera da se izvrši privatizacija Telekoma, načinjen veliki zaokret u donešenju odluka.

Prema njegovim rečima, kompanija Telekom Srbija ima veliki značaj ne samo za Srbiju, već i za čitav region, zbog toga što usluge u domenu telekomunikacija menjaju svakodnevnicu ljudi i stvaraju šansu za razvoj društva.

Grčka telekomunikaciona kompanija OTE od danas je i zvanično prestaje da bude vlasnik 20 odsto akcija Telekoma Srbija.Opširnije čitajte OVDE.

(Tanjug)

FOTO:Beta
Pogledaj vesti o: Boris Tadić,   Besplatne akcije

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.