Tačijev ujak se predao, prebačen u pritvor

Izvor: B92, 29.Apr.2016, 12:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tačijev ujak se predao, prebačen u pritvor

Priština -- Poslanik Demokratske partije Kosova (DPK) Azem Sulja predao se istražnim organima Euleksa i prebačen je u pritvorni centar u Prištini, javio je RTS.

Sulja se policiji predao kod granice s Albanijom i pred sudiju će biti izveden posle podne.

Za Suljom je raspisana poternica zbog sumnje da je predvodio kriminalnu grupu koja je uz falsifikovanu dokumentaciju prodala društveno i privatno zemljište u okolini Prištine vredno 30 miliona evra.

>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />Euleks i kosovska policija su po istom osnovu pre nekoliko dana uhapsili šestoro osumnjičenih kojima je određen pritvor.

Sulja, koji je ujak Hašima Tačija, osumnjičen je da je vođa organizovane grupe kriminalaca s Kosova i iz Srbije, koja je prisvojila imovinu u vrednosti od 30 miliona evra.

Policija je u sredu pretresla njegovu kuću i nije uspela da ga pronađe, a njegov advokat je izjavio da Sulja nije na Kosovu, ali da je spreman da sarađuje s vlastima.

U svojoj izjavi, koju objavljuju kosovski mediji, Sulja tvrdi da nije kriv i da će vrlo brzo dokazati netačnost optužbi.
Pogledaj vesti o: Eulex,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Tačijev ujak se predao Euleksu

Izvor: Vesti-online.com, 29.Apr.2016

Poslanik Demokratske partije Kosova (DPK) Azem Sulja predao se istražnim organima Euleksa i prebačen je u pritvorni centar u Prištini...Sulja se policiji predao kod granice sa Albanijom i pred sudiju će biti izveden danas posle podne...Za Suljom je raspisana poternica zbog sumnje da je predvodio...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.