TUŽILAŠTVO BiH U POTRAZI ZA DIREKTOROM AUSTRIJSKE BANKE: U toku pretresi, sumnja se na velike malverzacije!

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Apr.2021, 12:20

TUŽILAŠTVO BiH U POTRAZI ZA DIREKTOROM AUSTRIJSKE BANKE: U toku pretresi, sumnja se na velike malverzacije!

SIPA i Tužilaštvo BiH pretresaju dve lokacije u Sarajevu po nalogu iz Austrije i Nemačke

Tužilaštvo BiH, zajedno s Državnom agencijom za istrage i zaštitu (SIPA), vrši koordinirane aktivnosti i pretrese na ukupno dve lokacije u Sarajevu.

Radi se o opsežnoj međunarodnoj istrazi finansijskog kriminala, a u Bosni i Hercegovini pretresaju se objekti i prostorije bivšeg visokog zvaničnika bankarskog sektora, saopštili su iz Tužilaštva.

- Pretresi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << se vrše u okviru aktivnosti međunarodne pravne pomoći i saradnje, s institucijama Austrije i Nemačke. Istodobno, operacija je pokrenuta i u ove dve države. Istraga se odnosi na sumnje u finansijski kriminal i pranje novca, u odnosu na dodele određenih finansijskih doznaka i uplata u ukupnom iznosu od oko pola miliona evra - kazali su.

Na području BiH je osumnjičen bivši visoki zvaničnik iz bankarskog sektora te su u toku aktivnosti na njegovom lociranju, lišavanju slobode i ispitivanju u okviru istrage.

- Istražilac Tužilaštva BiH nalazi se na terenu gde koordinira aktivnosti policijskih delatnika koji vrše pretrese, a Tužilaštvo BiH u kontaktu je i koordinaciji s kolegama u Nemačkoj i Austrii - kazali su.

Kako portal Klix.ba nezvanično saznaje, radi se o visokom zvaničniku jedne poznate austrijske banke.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.