TO SE ČEKALO! Sputnjik V pred vratima EU - Evropska agencija za lekove započela PROCENU ruske vakcine

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Mar.2021, 12:27

TO SE ČEKALO! "Sputnjik V" pred vratima EU - Evropska agencija za lekove započela PROCENU ruske vakcine

Ruska vakcina bi uskoro trebalo da dobije dozvolu za upotrebu u svim zemljam EU ukoliko prođe procenu Evropske agencije za lekove!

Evropska agencija za lekove (EMA) je danas saopštila da je počela da razmatra dokumentaciju vakcine Sputnjik V koju je razvio ruski Gamaleja institut, kako bi odobrila dozvolu za upotrebu u Evropskoj uniji, javila je agencija Rojters.

Ruski fond za direktne investicije >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << saopštio je da će EMA proceniti uskladnjenost Sputnjika V sa standardnima EU kada je reč o efikasnosti, bezbednosti i kvalitetu, prenosi agencija RIA Novosti.

Mađarska i Slovačka su već odobrile primenu Spunjika V, ne čekajući da vakcinu odobri EMA.

Ruska novinska agencija navodi da je Sputnjik V do sada registrovan u 42 države.

Iako EMA ne može da predvidi konačne rokove, za ocenu eventualnog zahteva za davanje odobrenja trebalo bi da prođe manje vremena od uobičajenog zbog sprovođenja pregleda podataka tokom postupka postupne ocene dokumentacije o leku.

EMA će izvestiti javnost kad bude podnesen zahtev za davanje odobrenja za stavljanje vakcine u promet, prenosi "Jutarnji.hr".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.