SzS zvanično proglasio bojkot izbora na svim nivoima

Izvor: RTS, 04.Mar.2020, 15:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SzS zvanično proglasio bojkot izbora na svim nivoima

Savez za Srbiju proglasio je danas, nakon što su raspisani redovni parlamentarni, pokrajinski i lokalni izbori, bojkot izbora na svim nivoima.
Predsedavajući Zoran Lutovac je na konferenciji za novinare rekao da se Savez za Srbiju više od godinu dana bori za, kako kaže, slobodne i poštene izbore, što je vlast, prema njegovoj oceni, ignorisala, vodila kampanju za lažne izbore i stvarala lažnu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << opoziciju.

Kako je rekao, bojkot je "veliko ne Vučićevoj vlasti, a veliko da" normalnoj i uređenoj Srbiji.
Na pitanje novinara kakva će biti strategija bojkota, budući da mediji sa nacionalnom frekvencijom nisu obavezni da izveštavaju o aktivnostima stranaka koje ne izlaze na izbore, Lutovac je odgovorio da kampanja bojkota ne znači neučestvovanje, nego zalaganje za slobodne izbore.
Pozvao se i na Ustav, odnosno pravo građana na informisanje, što znači, kaže, da moraju biti obavešteni i o aktivnostima dela opozicije koja neće učestvovati na izborima.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić raspisao je danas redovne parlamentarne izbore za 26. april, a predsednica Skupštine Maja Gojković raspisala je lokalne izbore za isti dan.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SzS i zvanično proglasio bojkot izbora na svim nivoima

Izvor: Blic, 04.Mar.2020

Savez za Srbiju (SzS) proglasio je danas, nakon što su raspisani redovni parlamentarni, pokrajinski i lokalni izbori, bojkot izbora na svim nivoima.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.