Stoltenberg: Svi odgovorni za nasilje u Kongresu SAD treba da snose odgovornost

Izvor: Beta, 14.Jan.2021, 22:20

Stoltenberg: Svi odgovorni za nasilje u Kongresu SAD treba da snose odgovornost

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg izjavio je danas da svi odgovorni za nasilje u Kongresu SAD u kojem je poginulo pet osoba treba da snose odgovornost i izrazio uverenje da su američke institucije sposobne da izadju na kraj s tim izazovom."Demokratija uvek mora da prevlada nad nasiljem i ja sam uveren da će se demokratske institucije SAD izboriti sa ovim izazovom", rekao je Stoltenberg novinarima u Briselu.Stoltenberg je kazao da je nasilje u Vašingtonu 6. januara "apsolutno neprihvatljivo i šokantno" i da ishod predsedničkih izbora u SAD "mora da bude poštovan"."Moramo da osiguramo potpuno poštovanje naših demokratskih vrednosti", dodao je bivši premijer Norveške.Pristalice odlazećeg američkog predsednika Donalda Trampa upale su 6. januara u Kongres SAD i držale ga četiri sata pod okupacijom, tokom posebnog zasedanja na kojem je kasnije te noći potvrdjena pobeda kandidata demokrata Džozefa Bajdena na predsedničkim izborima. Tokom nasilja u Kongresu poginulo je pet osoba.Donji dom Kongresa juče je izglasao opoziv Trampa, koga je prethodno optužio da je podsticao pristalice na pobunu 6. januara. Neposredno uoči upada u Kongres, Tramp je usijao atmosferu na protestu u Vašingtonu, ponavljanjem neosnovanih tvrdnji da je pokraden na predsedničkim izborima 3. novembra i pozivanjem pristalica da se "djavolski bore" protiv izbornih ...

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stoltenberg: Svi odgovorni za nasilje u Kongresu SAD treba da snose odgovornost

Izvor: Danas, 14.Jan.2021

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg izjavio je danas da svi odgovorni za nasilje u Kongresu SAD u kojem je poginulo pet osoba treba da snose odgovornost i izrazio uverenje da su američke institucije sposobne da izadju na kraj s tim izazovom.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.