Sterijina nagrada drami Radnička hronika Petra Mihalovića

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Mar.2010, 15:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sterijina nagrada drami "Radnička hronika" Petra Mihalovića

NOVI SAD - Sterijinu nagradu za originalni domaći dramski tekst dobio je beogradski dramski pisac Petar Mihajlović za dramu nazvanu „Radnička hronika”.

Žiri Sterijinog pozorja, u kojem su bile Marina Milivojević Mađarev, teatrolog, rediteljka Ana Tomović i pozorišna kritičarka Darinka Nikolić, saopštio je da je nagradu dobila drama u kojoj se o savremenoj društvenoj situaciji – propalom pokušaju vlasničke transformacije – govori sa razumevanjem, saosećanjem i ironijom.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Nagrada za originalni domaći dramski tekst biće uručena 29-tog marta, na dan Sterijinog pozorja. Nagradu čine novčani deo od 400 hiljada dinara i izvedba u pozorištu koje ponudi najbolju scensku postavku drame.

Uprkos zadovoljavajućem kvantitativnom odzivu dramskih pisaca na konkurs Sterijinog pozorja, kvalitet ponude ne zaslužuje istu kvalifikaciju, saopštio je žiri. Ove godine na konkurs je stiglo 76 dramskih tekstova, a žiri je osim nagrađene, izdvojio još pet drama koje će biti objavljene u časopisu „Scena” na srpskom i engleskom jeziku.

Konkursom za domaći dramski tekst Sterijino pozorje ispunjava svoju najznačajniju misiju – afirmaciju domaće dramske književnosti.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.