Stefanović: Pokušaj destabilizacije zemlje, DS režim je prisluškivao Vučića

Izvor: Blic, 30.Sep.2015, 15:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović: Pokušaj destabilizacije zemlje, DS režim je prisluškivao Vučića

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da ni MUP ni BIA nikada nisu prisluškivali telefone premijera Vojvodine Bojana Pajtića i Lidije Udovički. On je upozorio na pokušaj destabilizacije zemlje, zbog čega predlaže vanredne izbore. Stefanović je istakao i da postoje koferi dokumenata o prisluškivanju Aleksandra Vučića iz vremena režima DS.

On je dodao da je zajedno sa Đorđevićem spreman >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da odgovara ako se pruži ijedna trunka dokaza da su MUP ili BIA učestvoavli u presretanju komunikacije Pajtića i Udovički.

- Tražićemo od Danila Redžepovića da nam odgovori kako je došao da saznjanja o prisluškivanju - rekao je Stefanović i dodao da će u ovom slučaju još tokom dana početi da se sprovodi istraga.

Stefanović je na konferenciji za novinare rekao da će se te stvari, ali i druge detaljno ispitati, da je Pajtić recimo imao obavezu da prijavi krivično delo ako je imao o njemu saznanja

Istraga i protiv Kristijana Golubovića

Prema Stefanovićevim rečima, istraga će biti pokrenuta i protiv Kristijana Golubovića, zbog saznanja da je "nekoga trebalo da ubije".

Kristijan Golubović učestvuje u rijaliti programu "Farma" gde je Vojislava Šešelja, gosta farme, dočekao račima da je svojevremeno trebalo da ga ubije.

Pokuššaj destabilizacije i zato da idemo na izbore

Stefanović je izjavio i da je premijera upozorio na pokušaj destabilizacije zemlje i da mu je stoga i tražio raspisivanje vanrednih parlamentranih izbora.

- Upozorio sam Vučića da mi se čini da je ovo pokušaj destabilizacije zemlje - rekao je Stefanović i podsetio da je zbog takvih stvari predložio vanredne izbore.

Kako je rekao i ovo je deo stvaranja takve političke klime i zato je bolje da se raspišu izbori što pre.

Koferi dokumenata o prislušškivanju Vučića

Stefanović je rekao i da postoje koferi dokumenata o prisluškivanju lidera SNS Aleksandra Vučića, koje je posebno od 2008. do 2012. godine sprovodio režim Demokratske stranke.

Stefanović je, na zajedničkoj konferenciji za novinare sa direktorom BIA Aleksandrom Đorđevićem, rekao da je te kofere dokumenata video svojim očima i da će u narednim danima i javnost imat priliku da se sa time upozna.

Stefanović: Aleksandra Vučića novac ne interesuje, čak uopšte, ni kao pojam

- Iako nikada nismo prisluškivali Bojana Pajtića, mogu da kažem ono što sam videlo svojim očima, a lično sam video kofere dokumete prerisluškivanju Aleksandra Vučića naročito od 2008. do 2012. godine. Ne znam hoće li Vučić o tome lično govoriti, jer nije želeo da se to objavljuje, ali očekujem da javnost narednih dana bude upoznata sa tim - rekao je Stefanović.

Prema njegovim rečima, to je bilo brutalno kršenje svih Vučićevih prava, koje je režim DS godinama sprovodio prisluškujući njegove telefonske komunikacije, uključujući i one privatne prirode, sa svojom decom.

- U toku je opsežna akcija rušenja Vučića, jer je očiglendo da nekim ljudima ne odgovara zato što se Srbija podiže. Ne mogu da ga pobede na izborima, jer ga narod podržava, niti u posvećenosti poslu i broju radnih sati, jer to vreme radije provode na moru, pa im ostaje da se obračunaju sa njim lažima - rekao je Stefanović.

Mi ćemo na te laži svakodnevno odgovrati i nećemo dozvoliti da se lažima ruši čovek, koji je mnogo učinio i čini za Srbiju, naglasio je Stefanović.

On je dodao i da je očigledno da Pajtić i drugi polaze od sebe jer Aleksandra Vučića novac ne interesuje, čak uopšte, ni kao pojam.

- To mu priznaje čak i Šeselj koji ga mrzi ali ga poznaje jer su radili zajedno 15 godina - dodao je Stefanović.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Stefanović: Koferi dokumenata o prisluškivanju Vučića

Izvor: Večernje novosti, 30.Sep.2015

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je da postoje koferi dokumenata o prisluškivanju lidera SNS Aleksandra Vučića, koje je posebno u periodu od 2008. do 2012. godine sprovodio režim Demokratske stranke.Stefanović je rekao da je te kofere dokumenata video svojim očima i da će...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.