Izvor: RTS, 08.Feb.2021, 17:22

Stano: EU od Beograda i Prištine ne traži međusobno priznanje

Portparol EU Peter Stano rekao je, u izjavi za prištinsku "Gazetu ekspres", da Evropska unija veruje da jedino Beograd i Priština mogu da postignu potreban kompromis, odbijajući da komentariše pismo koje je predsednik SAD poslao Aleksandru Vučiću, u kome traži međusobno priznanje Beograda i Prištine.
Portparol EU Peter Stano rekao je da je glavna svrha dijaloga da se postigne sveobuhvatan sporazum, ne pominjući međusobno priznanje.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
Stano je odbio direktno da komentariše Bajdenovo pismo predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, u kojem je on naglasio da je međusobno priznanje jedini način da se okonča dijalog.
"Dijalog o normalizaciji odnosa između Beograda i Prištine vodi ka njihovoj evropskoj budućnosti. Na kraju će Beograd i Priština naći neophodan kompromis. Najvažniji cilj dijaloga je da se postigne sveobuhvatni sporazum koji vodi ka normalizaciji odnosa Beograda i Prištine", rekao je Stano.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.