Stanković: Oni koji nemaju šta da rade pričaju o otcepljenju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Jul.2019, 16:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stanković: Oni koji nemaju šta da rade pričaju o otcepljenju

Predsednik Koordinacionog tela za Bujanovac, Preševo i Medveđu Zoran Stanković izjavio je danas da je održavanje vanredne sednica prištinskog parlamenta o položaju Albanaca na jugu Srbije po njegovom mišljenju za pohvalu, ako će ta sednica doprineti boljem razumevanju građana Prištine i Preševa, Bujanovca i Medveđe.

On je izrazio uverenje da će pomoć koju je najavio prištinski parlament za Albance u ove tri opštine u Srbiji biti na dobrobit svih građana koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << tu žive.

Komentarišući zahteve Albanaca iz ove tri opštine da budu deo dijaloga Beograda i Prištine, o čemu je danas bilo reči na sednici kosovskog parlamenta, Stanković kaže :

"Milion puta sam rekao da su Preševo, Bujanovac i Medveđa sastavni deo Srbije i da će tako ostati, a oni koji nemaju šta da rade neka pričaju o otcepljenju i pripajanju bilo kojoj teritoriji uključujući i teritoriju KiM", rekao je Stanković povodom sednice na kojoj su prištinski poslanici tvrdili da je status Albanaca na jugu Srbije pogoršan i zahtevali da imaju ista prava koja imaju Srbi na tzv. Kosovu, kao i da tzv "Preševska dolina" bude deo dijaloga Beograda i Prištine.

Stanković je to rekao u Bujanovcu gde je danas razgovarao sa lokalnim čelnicima o problemima koji tište građane, a tiču se izgradnje fabrike za preradu voda, obezbeđivanja udžbenika za nastavu na albanskom.

Stanković je rekao da je u stalnom kontaktu sa rukovodstvom lokalne samouprave i da je razgovarao danas predsednikom opštine Bujanovac Šaipom Kamberijem.

"Sa Kaberijem smo razgovarali o problemu zapošljavanja, upisa studenata na odeljenja bujanovačkih fakulteta, kao i svih tekući koji tište opštinu, a gde mi možemo da doprinesemo radom i aktivnostima i da zajedno sa lokalnom samoupravom učinimo ono što je naša fukcionalna i zakonska obaveza", rekao je Stanković.

Podsetio da je ranije obišao lokacije u Bujanovcu u romskom naselju, oko Bujanovačke banje gde se fekalne vode izlivaju u centru naselja pored same zgrade Bujanovačke banje.

"To predstavlja opasan problem za širenje zaraze i to je nešto što je u fazi rešavanja, obzirom da je idejni nacrt za Bujanovac koji obuhvata i Preševo urađen sad očekujemo da se obezbede sredstava od sedam miliona evra kojim bi se ovaj problem rešio", rekao je Stanković.

Upitan da prokomentariše odluku predsednika Nacionalnog saveta Albanaca Ragmi Mustafe da tuži ministra Aleksandra Vulina zbog upotrebe reči Šiptari kojom ih je uvredio.

"Nemamo prava da se mešamo u rad pravosudnih organa i tužilaštva tako da očekujemo da će oni to rešiti na odgovarajući način i predviđenom roku", rekao je Stanković.
Pogledaj vesti o: Zoran Stanković

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Albanci sa juga se ponovo oglasili, Stanković odgovorio

Izvor: B92, 01.Jul.2019

"Održavanje vanredne sednica prištinskog parlamenta na temu položaja Albanaca na jugu Srbije je za pohvalu, ako će ta sednica doprineti boljem razumevanju"...To je izjavio predsednik Koordinacionog tela za Bujanovac, Preševo i Medveđu Zoran Stanković...On je izrazio uverenje da će pomoć koju...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.