Šta traže tu ako im je sednica šarada? Predsednik se složio sa ruskim ambasadorom povodom situacije u UN-u

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Feb.2019, 13:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Šta traže tu ako im je sednica šarada?" Predsednik se složio sa ruskim ambasadorom povodom situacije u UN-u

Predsednik Aleksandar Vučić poručio je danas da bez razgovora nema rešenja kosovskog pitanja, ali je istakao da je Srbija dovoljno jaka da i bez dogovora nastavi izgradnju bolje budućnosti.

Vučić je novinarima u Vranju, upitan da prokomentariše sinoćnu sednicu SB UN na kojoj je bilo reči o KiM, a koju je ambasadorka Kosova u SAD nazvala "šaradom", rekao da više ne zna šta predstavnici tzv. Kosova žele ni od Beograda, ni od sveta.

- Mislim da je pitanje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ruskog ambasadora - šta traže tu ako im je sednica šarada, bilo logično. Meni nije neozbiljno i šarada kada idem u Brisel, UN, jer je ulog veliki. A ulog je mir i bezbednost, koji ljudi uzimaju zdravo za gotovo, budući da samo jedna iskra može da zapali region - rekao je Vučić.

Vučić je rekao da Priština stalno menja izjave i poruke, za razliku od njega koji, kaže, svoje izjave ne menja, jer zna za šta se Beograd bori.

- Od njih na dnevnom nivou imamo više različitih izjava, da li treba da gledam u pasulj ili u nebo da vidim šta hoće - rekao je Vučić.

Istakao je, međutim, da bez dogovora i razgovora nema rešenja.

- Mi ne znamo šta oni hoće, šta hoće od nas, od sveta... Mi vodimo racionalnu, ozbiljnu i odgovornu politiku, politiku mira i postepenih koraka, približavanja do kompromisa. Ako to neko ne želi, dovoljno smo jaki da i bez dogovora nastavimo izgradnju bolje budućnosti za naš narod i građane - rekao je Vučić.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić: Nema nastavka dijaloga dok Priština ne ukine takse

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 08.Feb.2019

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ponovio je danas da dok Priština ne ukine takse na uvoz robe iz Srbije ne može biti nastavka dijaloga i dodao da se nada da će kosovsko rukovodstvo shvatiti da bez dogovora i razgovora ne može biti nikakvog rešenja. "Ali ako neće dogovor, neće dogovor. Ne...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

PREDSEDNIK SRBIJE O KOSMETU: Ako im je SB UN šarada, šta onda traže tu?

Izvor: Večernje novosti, 08.Feb.2019

Predsednik Aleksandar Vučić poručio je danas da bez razgovora nema rešenja kosovskog pitanja, ali je istakao da je Srbija dovoljno jaka da i bez dogovora nastavi izgradnju bolje budućnosti Predsednik Aleksandar Vučić poručio je danas da bez razgovora nema rešenja kosovskog...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.