Šta se zaista dogodilo u Žitorađi?

Izvor: RTS, 18.Mar.2019, 17:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šta se zaista dogodilo u Žitorađi?

Dva potpuno oprečna saopštenja stigla su u vezi sa subotnjim događajima na protestu u Žitorađi. Srpska napredna stranka saopštila je da su organizatori protesta "Jedan od pet miliona" napali predsednika opštine Ivana Stanojevića i zaposlene u toj lokalnoj administraciji, dok Pokret slobodnih građana navodi da je prebijen organizator protesta Milan Blagojević. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Predsednik opštine Žitorađa Ivan Stanojević kaže da su ga dvojica organizatora protesta "Jedan od pet miliona" iz tog mesta fizički napala u njegovom kabinetu kada ih je primio na razgovor kao što prima i druge građane, te da nije slutio kakve namere zapravo imaju.
"Kod mene su ušli Milan Blagojević i Milos Janaćković. Odmah po ulasku u moj kabinet fizički su nasrnuli na mene, upućujući mi pretnje i meni i svima u opštini. Govorili su da će sve da nas pobiju, da će zapaliti opštinu, da smo svi obeleženi", rekao je Stanojević.
U saopštenju SNS-a dostavljenom medijima se navodi da napadačima nije bilo dovoljno "što su prebili i predsednika opštine i zaposlenog, već su i pretili da će zapaliti zgradu opštine".
Iz SNS-a poručuju da su fizički napadi i pretnje saradnika lidera SZS nedopustivi.
"Pozivamo nadležne državne organe da hitno reaguju i privedu pravdi napadače, da odlučno stanu na put sve većem nasilju predstavnika SZS i njihovih nalogodavaca Đilasa, Obradovića i Jeremića, koji čine sve da naruše bezbednost u Srbiji kako bi se dočepali fotelja i nastavili sa pljačkom građana", navodi se u saopštenju.
Istovremeno, Pokret slobodnih građana (PSG) osudio je prebijanje Milana Blagojevića, jednog od organizatora protesta u Žitorađi, koga su, kako navode, petorica napadača pretukli u kabinetu Ivana Stanojevića, predsednika te opštine.
PSG traži ostavku Ivana Stanojevića koji je, kako se navodi, uz napadače koje je pozvao i sam učestvovao u prebijanju Blagojevića kao i njegovo procesuiranje u tužilaštvu i sudu.
Pokret slobodnih građana poziva SNS da "umiri svoje predsednike opština, gradonačelnike i druge funkcionere koji su sve češće vinovnici fizičkih napada na građane", navodi se u saopštenju.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.