Srpske partije bez cenzusa na lokalnim izborima u Preševu

Izvor: B92, 25.Apr.2016, 14:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpske partije bez cenzusa na lokalnim izborima u Preševu

Preševo -- Prema podacima Opštinske izborne komisije u Preševu, tri albanske partije osvojile su na lokalnim izborima u tom mestu 79 odsto glasova.

Dve srpske liste nisu uspele da pređu cenzus.

Pobednici izbora su Demokratska partija Albanaca (DPA), čiji je lider Ragmi Mustafa, dosadašnji predsednik opštine, Partija za demokratsko delovanje (PDD), čiji je lider Riza Haljimi, i Alternativa za promene (AP), čiji je lider Šćiprim Arifi.

Predsednik >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Opštinske izborne komisije u Preševu Zećir Miftari rekao je agenciji Beta da će prema preliminarnim rezultatima, Demokratska partija Albanaca (DPA), Partija za demokratsko delovanje (PDD) i Alternativa za promene (AP) Šćiprima Arifija, imati ukupno 35 od 38 odborničkih mandata koliko ih ima u Skupštini opštine Preševo.

Dva odbornička mesta u novom sazivu lokalne skupštine pripala su Demokratskoj uniji doline (DUD) Skendera Destanija, dok će Demokratska unija Albanaca (DUA) imati jednog odbornika.

Koalicije srpskih partija okupljene oko SNS-a i SPS-a, sa jedne, i PUPS-a s druge strane, nisu uspele da pređu cenzus tako da ni u novom sazivu lokalnog parlamenta u Preševu neće biti srpskih odbornika.

Cenzus nije uspela da pređe ni Grupa građana "Demokratski preporod", čiji je nosilac liste Ramiz Ljatifi.

U opštini Preševo, od ukupno upisanih 37.474 birača, na lokalnim izborima glasalo je 17.598 birača, što predstavlja izlaznost od 46 odsto.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.