Srećno Sretenje! ŽIVELA SRBIJA! Predsednik na Instagramu čestitao DAN DRŽAVNOSTI!

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Feb.2020, 10:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Srećno Sretenje! ŽIVELA SRBIJA!" Predsednik na Instagramu čestitao DAN DRŽAVNOSTI!

Srbija danas obeležava Dan džavnosti, kao podsećanje na Sretenje 1804. godine

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je na svom Instagram nalogu "Budu građanima Srbije Dan državnosti:

- Srećno Sretenje! Živela Srbija! - napisao je predsednik.

Srećno Sretenje! Živela Srbija! 🇷🇸

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on Feb 14, 2020 at 10:59pm PST

, kada je podignuta revolucija i počelo oslobadanje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << od Turske, i isti datum 1835. godine, kada je donet prvi moderni ustav Srbije.

Predsednik će danas povodom Sretenja zaslužnim građanima i institucijama uručiti odlikovanja, a među onima kojima su dodeljena su i predsednik Češke Miloš Zeman i pisac Peter Hanke.

Vučić će se takođe sastati i sa predstavnicima Srba iz regiona, a tom sastanku će prisustvovati i patrijarh srpski, član predsedništva BiH Milorad Dodik i predsednica RS Željka Cvijanović.

Ceremoniju obeležavanja Dana državnosti u Orašcu predvodiće predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković i predsednik parlamenta Republike Srpske Nedeljko Čubirliović.
Pogledaj vesti o: Dan državnosti Srbije

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.