Srbija odlučuje s kim će vojno saradjivati

Izvor: Beta, 30.Mar.2015, 18:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija odlučuje s kim će vojno saradjivati

BRISEL, 30. marta 2015. (Beta) - Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg izjavio je u ponedeljak u Briselu da je Srbija suverena i nezavisna zemlje koja je odlučila da održi vojne vežbe s Rusijom, ali i mnoge manevre s Atlantskim savezom, a sklopila je sporazum i rešena da tešnje saradjuje s NATO.

Stoltenberg je to rekao u raspravi u Evropskom parlamentu o bezbednosnim izazovima za Evropu i atlantske saveznike i time >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << odgovorio na pitanje poslanika kako gleda na činjenicu da Srbija održava vojne vežbe s Rusijom.

Generalni sekretar NATO je predočio da "sve zemlje ne žele da odmah postanu članice NATO, ali treba biti zadovoljan saradnjom s njima i razvijati takvu saradnju sa Srbijom".

Stoltenberg je u raspravi u Spoljnopolitičkom odboru Evropskog parlamenta stavio do znanja da "od Rusije ne preti neka neposredna pretnja nekoj članici NATO" i da NATO jača svoje snage odvraćanja.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Stoltenberg: Srbija odlučuje s kim će vojno sarađivati

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 30.Mar.2015

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg izjavio je danas u Briselu da je Srbija suverena i nezavisna zemlje koja je odlučila da održi vojne vežbe s Rusijom, ali i mnoge manevre s Atlantskim savezom, a sklopila je sporazum i..rešena da tešnje sarađuje s NATO...Stoltenberg je to rekao u raspravi...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.