Srbija izvršila oko 400 masakra na Kosovu, ubila preko hiljadu dece, silovano 20.000 žena

Izvor: B92, 10.Dec.2019, 14:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Srbija izvršila oko 400 masakra na Kosovu, ubila preko hiljadu dece, silovano 20.000 žena"

Priština -- Kosovski pedsednik Hašim Tači boravio u Račku, gde je izjavio da se u tom mestu tokom poslednjeg rata na Kosovu dogodio masakr, "vrhunac genocida na Kosovu".

U obraćanju povodom Međunarodnog dana ljudskih prava, Tači je ponovio optužbe, na kojima Priština insistira, da je "Srbija izvršila oko 400 masakra na Kosovu nad albanskim civilima", da je ubila preko hiljadu dece, da je silovano 20.000 žena i ubijeno oko 13.000 civila, prenela je Gazeta Ekspres.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
"Račak je označen kao vrhunac masakra i zločina koje su Srbi počnili na Kosovu", tvrdi Tači.

Rekao je i da oni koji su počili zločine još nisu izvedeni pred lice pravde i izvinili se.
Pogledaj vesti o: Hašim Tači,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

TAČI "SIPA" OPTUŽBE "Račak je vrhunac masakra i zločina koje su POČINILI SRBI"

Izvor: Blic, 10.Dec.2019

Pedsednik privremenih prištinskih instucija Hašim Tači bio je danas u Račku, gde je izjavio da se u tom mestu tokom poslednjeg rata na Kosovu dogodio masakr, "vrhunac genocida na Kosovu", prenela je prištinska "Gazeta Expres".

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.