Srbija i Turska razvijaju poljoprivrednu saradnju

Izvor: Kurir, 13.Feb.2013, 11:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija i Turska razvijaju poljoprivrednu saradnju

Srbija ima potencijal da bude agroindustrijski kompleks i poželjna turistička destinacija, naveo je ministar Sulejman Ugljanin

BEOGRAD - Ministar bez portfelja Sulejman Ugljanin upoznao je turskog ministra poljoprivrede Mehmeta Mehdija Ekera sa stanjem u 46 nerazvijenih opština u Srbiji u kojima postoji velika mogućnost za razvoj poljoprivrede.

"Srbija ima potencijal da bude agroindustrijski kompleks i poželjna turistička destinacija," rekao je Ugljanin, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << koji je u ime Vlade Srbije zadužen za Kancelariju za održivi razvoj nerazvijenih područja.

Ugljanin se juče u Ankari sastao sa turskim ministrom, kojeg je pozvao da poseti jubilarni 80. Međunarodni sajam poljoprivrede u Novom Sadu.

Ministar Eker je rekao da je poslednjih godina saradnja Srbije i Turske sve bolja, ističući sporazum između dve zemlje potpisan 2011. godine kojim je dogovorena saradnja u poljoprivredi i predviđena redovna komunikacija, tako da će naredni bilateralni sastanak biti u junu u Atini.

Eker je dodao da su u 42 provincije u Turskoj otvoreni zavodi za podršku poljoprivredi i nerazvijenim područijima i ponudio da sa Srbijom izmeni iskustva rada zavoda.

Ugljanin je juče imao sastanke i sa predstavnicima turskih firmi Juksel, Ulker i Mimak, zainteresovanim za poslove u Srbiji.

Predstavnik Mimaka je rekao da su izuzetno zainteresovani za infrastrukturne projekte u Srbiji, a da u inostranstvu inače nastupaju sa partnerskim kompanijama, saopštio je Kabinet ministra Ugljanina.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.