Soroš: Pandemija preti opstanku EU, rešenje obveznice

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Maj.2020, 18:46

Soroš: Pandemija preti opstanku EU, rešenje obveznice

Mlijarder Džordž Soroš istakao je danas da pandemija korona virusa preti opstanku Evropske unije i u tom kontekstu se založio za izdavanje evropskih obveznica kako bi se pomoglo teško pogođenim zemljama, kao što je Italija.

"Ako EU to ne može sada da razmotri, možda >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << neće nadživeti izazove s kojima se suočava", poručio je Soroš.

On je upozorio da to "nije teoretska mogućnost", već da bi moglo da bude "tragična realnost", prenosi Jutarnji.hr.

Dodao je da bi EU trebalo da ima kreditni rejting AAA za izdavanje takvih obveznica, zbog čega bi trebalo da imati ovlašćenje da prikuplja porez da bi pokrila troškove obveznica.

"Postoji rešenje. Poreze samo treba odobriti, ne treba da budu implementirani", rekao je Soroš.

Dodao je da je posebno zabrinut zbog rasta evroskepticizma u Italiji.

"Šta bi ostalo od Evrope bez Italije", zapitao se.

Objasnio je da je relaksacija pravila o državnoj subvenciji, koja favoriziraju Nemačku, posebno nepravedna prema Italiji, koja je već bila "evropski bolesnik", a zatim i najpogođenija država kovidom-19".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Soroš: Korona preti opstanku EU

Izvor: Danas, 22.Maj.2020

Milijarder Džordž Soroš ocenio je da pandemija korona virusa preti opstanku Evropske unije i predložio izdavanje evropskih obveznica kako bi se pomoglo teško pogođenim zemljama poput Italije.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.